Escrocii care vând apă cu suc drept motorină, încă o lovitură. Cum a fost păcălit un bucureştean la Dragalina

Escrocii care vând apă cu suc drept motorină, încă o lovitură. Cum a 
fost păcălit un bucureştean la Dragalina

La Dragalina se fac afaceri bănoase cu carburant contrafăcut

Înşelăciunile din comuna Dragalina cu carburant contrafăcut dau bătăi de cap poliţiştilor. Încă o escrocherie a ieşit la iveală, după ce un bărbat din Bucureşti a reclamat că ar fi plătit 300 de lei pentru 100 litri de apă cu suc, în loc de motorină.

Ştiri pe aceeaşi temăModul de operare nu este nou. De mai bine de 2 ani, poliţiştii încearcă să anihileze reţeaua de escroci. Numeroase descinderi şi reţineri au avut loc în comuna din inima Bărăganului, însă, se pare, fără niciun efect. Infractorii îşi văd în continuare liniştiţi de „treabă”. Păcălesc pe cine le iese în cale, de obicei, persoane naïve care cred că au încheiat afacerea vieţii când li se propune un chilipir. Ultima dată, mascaţii au descins la Dragalina, în luna iunie, când au avut loc şase percheziţii domiciliare, iar 4 persoane au fost ridicate cu mandat şi duse la audieri.

“Marian”, un tip descurcăreţ

În urmă cu 3 zile, în plasa escrocilor a căzut un bucureştean care, imediat a fost “îmbrobodit” şi nu şi-a dat seama ce i se pregăteşte. Când a realizat ce i se întâmplă, era deja prea târziu. Se afla într-o zonă necunoscută, în preajma comunei Dragalina, pe un drum de ţară, câmp cât vezi cu ochii şi înconjurat de persoane dubioase.
Incidentul s-a petrecut pe 8 octombrie, iar a doua zi, victima a şi depus plângere penală la sediul IPJ Călăraşi. Bucureşteanul spune că a fost apelat de un anume “Marian” care i-a spus că are motorină ieftină, 3 lei/litrul şi că i-o livrează la Ivăneşti, în judeţul Călăraşi.
 

“Mi-a spus că are numărul meu de telefon de la o cunoştinţă cu care am vorbit acum câteva săptămâni de nişte motorină şi că acum are motorină, în jur de 300 de litri cu preţul de 3 lei/litrul şi dacă vreau să merg să o iau de la Ivăneşti. „Marian” este un tip care se descurcă foarte bine în vorbirea limbii române, este foarte politicos şi pare a fi un om în regulă. Întâmplarea a făcut ca eu chiar să fi avut o discuţie cu o anume persoană despre motorină în perioada respectivă şi m-am gândit că numărul de telefon îl are de la cunoştinţa mea. În felul acesta, credibilitatea situaţiei s-a întărit semnificativ”, povesteşte victima. Numai că lucrurile nu stăteau nici pe departe aşa.

 

Marfă de la OMV

Escrocul, ca să pară totul în regulă, i-a spus că motorina e de calitate şi că o are de la OMV. Duminică 8 noiembrie, au stabilit să se întâlnească la Ivăneşti, însă victima a fost atrasă într-o zonă ferită, departe de ochii lumii, pentru ca infractorii să-şi pună planul în aplicare. La locul faptei au apărut ca din senin mai multe persoane, iar “Marian” a fost cel care a perfectat tranzacţia. A dat 100 litri de motorină, în realitate un amestec de suc, apă şi puţin carburant şi a încasat 300 de lei. Victima şi-a dat seama pe loc de înşelăciune, însă a plătit şi a plecat cât a putut de repede pentru a nu izbucni vreun conflict. A doua zi s-a prezentat la sediul IPJ Călăraşi şi a depus plângere penală, urmând ca cercetările să stabilească împrejurările în care s-a comis fapta. Şi de această dată, oamenii legii atrag atenţia cetăţenilor de a nu da curs unor astfel de chilipiruri, de a nu cădea în plasa unor escroci.

Amatorii de chilipiruri

Anchetatorii spun că, în ultimii doi ani, persoane din comuna Dragalina racolau clienţii de pe site-urile de anunţuri gratuite. Acestora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant. Clienţii, persoane din judeţul Călăraşi şi judeţele limitrofe: Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, municipiul Bucureşti, amatoare de „chilipiruri” erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina. Aici, spun anchetatorii, cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.

Vă recomandăm şi:

7.000 de lei pentru două tone de motorină falsă. Flagrant cu focuri de armă la reţeaua care vinde apă amestecată cu suc drept combustibil

UPDATE Pe urmele reţelei care vindea apă amestecată cu suc drept motorină. Paguba se ridică la 30.000 de lei

Escrocii din Dragalina care vând apă cu suc drept motorină, „bătuţi” cu propriile arme. Poliţia trimite sms-uri amatorilor de chilipiruri

UPDATE Descinderi la Dragalina. Reţeaua de escroci care vinde apă cu suc drept motorină, "călcată" de poliţişti: patru persoane au fost reţinute

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările