Mamă-eroină cu 15 copii: Micuţii mă ţin în viaţă

Mamă-eroină cu 15 copii: Micuţii mă ţin în viaţă

Elena, alături de doi dintre cei 15 copii Foto:I.S.

Deşi sunt 15, niciodată nu le-a uitat numele. Îi iubeşte pe toţi la fel de mult şi nu şi-ar închipui viaţa fără o casă plină de râsete de copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Strună(45 de ani), din comuna Modelu, a fost gravidă timp de 11 ani din viaţă. Deşi fiecare sarcină i-a creat numeroase probleme, femeia nu a abandonat niciodată. „De la 3-4 luni cu fiecare copil în parte am avut complicaţii. Nu puteam să duc sarcina la bun sfârşit“, povesteşte femeia cu emoţie în glas. N-ai zice că a făcut nopţi albe şi că a plâns cu pruncii în braţe când aceştia erau bolnavi. Elena Strună nu are nici un rid. Spune că nu foloseşte nicio cremă de întreţinere. Râde tot timpul, împrăştiind în jurul său o bună-dispoziţie contagioasă. „Copiii mă ţin în viaţă. Mă bucur în fiecare secundă de ei şi n-am timp să mă mai gândesc la nimic. Nu mă plâng şi încerc să mă descurc în fiecare zi“, spune femeia.

Dovezi de dragoste

Dovezile de dragoste ale celor pe care i-a adus pe lume nu mai contenesc. Roxana(7 ani), mezina familiei, nu se dezlipeşte nicio secundă de mama sa. Are ochi negri, rotunzi, părul ondulat şi ne spune că este răsfăţa familiei. Mama o soarbe din ochi, iar fetiţa îi sare imediat de gât şi o sărută. „Este cea mai bună mămică din lume. Nu ne ceartă. Ne face toate poftele“, spune fetiţa, aşteptând ca Elena să-i confirme. Mama o ia în braţe şi-i mulţumeşte pentru momentul artistic.

Elena Strună ne spune că fiecare este un elev silitor şi niciunul nu i-a creat probleme. „Am considerat că este foarte important să meargă la şcoală. Nu ne plângem. Sigur că au fost şi situaţii când am fost strâmtoraţi cu banii, dar n-am cedat. Dumnezeu este cu noi şi ne ajută în fiecare clipă. Ne bucurăm de fiecare clipă pe care o petrecem împreună“, spune femeia, zâmbind. Chiar dacă Elisia(13 ani) a fost diagnostică încă de la naştere cu sindromul Down, acest lucru n-a descurajat-o pe Elena. Şi-a învăţat fetiţa să socializeze şi o implică în toate activităţile familiei.

Tatăl, singur la părinţi

Pare paradoxal, dar Elena şi soţul său, Aurel(56 de ani) nu provin din familii cu mulţi copii. Femeia mai are un singur frate, iar bărbatul său este singur la părinţi. Provin din Botoşani, comuna George Enescu, şi s-au stabilit la Modelu în 1990. „Era greu, am plecat după un trai mai bun. În 1984 ne-am căsătorit. Mi-aduc aminte şi acum. A fost dragoste la prima vedere. Copiii au venit firesc, la diferenţă de un. Suntem mulţi, dar ne descurcăm. Niciodată nu s-a pus problema să renunţ la vreuna din sarcini“, povesteşte Elena.

Nu oboseşte niciodată

Fiecare zi din viaţa femeii este la fel. Spală, calcă, găteşte, face curăţenie. Spune că nu oboseşte pentru că-i place tot ce face. Fetele nu prea o ajută pentru că ele se ocupă de şcoală. Elena Strună nu le oboseşte cu treburile casnice. Menirea lor este să-şi facă un viitor. Aurel este plecat de cum se luminează. Seara mai ajunge acasă. Lucrează din 1990 la Prefab şi câştigă în jur de 1.000 de lei. Este muncitor la secţia BCA. „Mă ajută când poate, dar nu-l pun pe el să stea lângă aragaz. Asta este meseria mea“, spune femeia. Deşi este dificil să gătească în fiecare zi mai multe feluri de mâncare, Elena Strună ere inspiraţia de a găsi de fiecare dată un meniu care să mulţumească toată familia. „Gătesc foarte des pentru că nu i-am obişnuit pe copii să le fac mâncare pentru câte 3-4 zile. În fiecare zi punem altceva pe masă: ciorba, supă, tocaniţă, varză călită, fasole bătută, sărmăluţe, pilaf cu pui şi legume la cuptor“, spune mama celor 15 copii.

Are 3 nepoţi

Chiar dacă este tânără, Elena Strună este bunică. Are 3 nepoţi de la primii 3 copii care au, la rândul lor, familii. Cei mai mari dintre copii:, Sorin(29 de ani), Ionuţ(27 de ani), Aurel(26 de ani), Monica(24 de ani) şi Daniel(23 de ani) au plecat în străinătate la muncă. În Italia şi Spania. Ceilalţi sunt acasă. Elena nu are nici cea mai mică ezitare când cerem să ne spună numele fiecăruia. „Cum să nu-i ştiu? N-am cum să uit cum îi cheamă“, spune zâmbind. Rahela, Rebecca, Mihaela, Simona, Iosif, Florentina, Elisia, Mihai, David şi Roxana  sunt copiii pe care îi creşte cu dragoste pentru a ajunge oameni adevăraţi.
 

Vă recomandăm şi:

Ziua Femeii, sărbătorită cu piese de teatru şi concerte

Alex Maţaev: concert cu intrare liberă, de Ziua Femeii

Cum sărbătoresc românii Ziua Femeii: concerte, spectacole interzise minorilor şi piese de teatru

VIDEO Istoria emoţionantă a reîntâlnirii dintre o mamă şi fiul ei, după 18 ani, reuniţi în urma unui articol de presă

Citeste mai mult: adev.ro/n1ypzt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările