Elevii din două şcoli de pe malul Borcei, în campania "Oscar, şarpele hoinar"

Elevii din două şcoli de pe malul Borcei, în campania

Copiii din Călăraşi participă la campanie FOTO PMC

Primăria Municipiului Călăraşi a acceptat invitaţia Asociaţiei Oraşe Energie România, organizaţie ce activează la nivel naţional în domeniul eficienţei energetice, de a participa la cea de-a patra ediţie a campaniei naţionale ”Oscar, şarpele hoinar”, ce face parte din campania europeană Traffic Snake Game (TSG).

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipiul Călăraşi a participat în premieră, anul acesta, în cadrul campaniei, fiind implicaţi 502 elevi din două şcoli gimnaziale din oraş,: şcoala Gimnazială “Mircea Vodă” ( 12 clase cu 258 de elevi) şi şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” ( 10 clase cu 244 de elevi).  Campania „Oscar, şarpele hoinar” şi-a propus să combată o serie de percepţii negative privind siguranţa în trafic şi să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive şi sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului şi reducerea aglomeraţiei, în zonele adiacente şcolilor.

Mişcare fizică

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conştienţi de mediul înconjurător şi dezvoltă aptitudini privind siguranţa în deplasare şi capacitatea de a anticipa acţiunile celorlalţi participanţi la trafic. Mersul pe jos şi cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de mişcare fizică recomandată copiilor. Pe termen lung, campania vizează generarea unei percepţii schimbate în rândul elevilor cu privire la înţelesul unei comunităţi sănătoase, guvernate de libertatea de mişcare, calitatea vieţii şi independenţa faţă de mijloacele de transport motorizat. La nivelul municipiului Călăraşi implementarea campaniei a avut ca rezultate scăderea emisiilor de CO2 cu 490kg şi un număr de 3.556 km parcurşi cu mijloace alternative şi sustenabile în locul folosirii autoturismului.

 

Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările