Echipa de robotică a Colegiului Barbu Ştirbei a câştigat premiul Finalist Alliance Award-2 Pick la etapa regională a competiţiei FTC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de robotică a Călăraşiului FOTO Facebook/Gili Dumitrescu
Echipa de robotică a Călăraşiului FOTO Facebook/Gili Dumitrescu

Bucurie fără margini pentru prima echipa de Robotică a judeţului Călăraşi, echipa Colegiului National Barbu Ştirbei, Danube Robotics RO111, coordonată de prof. Gili Dumitrescu. Liceenii au câştigat premiul Finalist Alliance Award-2 Pick la faza regională a competiţiei FTC, alături de echipele Homo Sapiens Buzău şi Cyb3rG0ds Piatra Neamţ, precum şi calificarea la etapa naţională care va avea loc în perioada 22-24 martie, la Bucureşti.

După două zile de competiţie la Iaşi, alături de 38 de echipaje, în cadrul etapei regionale de la Iaşi, elevii din Călăraşi s-au clasat printre cei mai buni.

"E momentul să le mulţumim tuturor celor ce au crezut în aceşti copii pasionaţi şi ţelul lor: organizatori, părinţi, profesori coordonatori, mici companii, parteneri. Povestea continuă!", a scris pe pagina de socializare Gili Dumitrescu, profesorul coordonator al echipei.

Echipa Colegiului Naţional “Barbu Ştirbei” Călăraşi, RO111 - Danube Robotics, este constituită din 15 elevi de la clasele IX – XII, coordonaţi de profesorii de informatică şi fizică din liceu. Elevii proiectează, construiesc şi programează robotul şi participă la competiţia First Tech Challenge România, unde sunt înscrise 145 de echipe din 77 de oraşe din România. 

Au câştigat un kit de 5.000 de euro

În urma concursului de selecţie pentru participarea la competiţia First Tech Challenge, echipa de robotică a Colegiului Naţional “Barbu Ştirbei” Călăraşi, Danube Robotics, s-a aflat printre câştigătorii unui grant de 5.000 de euro oferit de Asociaţia Naţie Prin Educaţie. Grantul constă într-un kit de robotică, o imprimantă 3D, trusă de scule şi elemente necesare construirii unui teren de concurs.Asociaţia Naţie Prin Educaţie activează în domeniul educaţiei STEM (Ştiintă, Tehnlogie, Inginerie, Matematică), care are ca scop să creeze o legătură puternică între liceele şi universităţile cu profil STEM şi mediul de afaceri din România. Chiar dacă au primit piesele de bază pentru construirea robotului şi prezentarea lui în concurs, tinerii spun că pasiunea este una costisitoare. Mereu se mai găseşte câte ceva de cumpărat, pentru că proiectul să fie unul complex şi să poată concura la nivel naţional.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite