Dublu vernisaj la muzeu, prilejuit de sărbătoarea iei. Expoziţie de cămăşi din pânză cu broderii manuale

Dublu vernisaj la muzeu, prilejuit de sărbătoarea iei. Expoziţie de cămăşi din pânză cu broderii manuale

Dublu vernisaj la muzeu FOTO Facebook/MDJ

Muzeul Dunării de Jos vă invită la un dublu vernisaj prilejuit de sărbătoarea iei. În cadrul acestui eveniment va fi deschisă expoziţia de artă plastică "Suzane" Stan ce conţine lucrări realizate de călărăşencele Eva Stan, Clara Stan şi Suzana Stan, dar şi o expoziţie de ii tradiţionale din colecţiile instituţiei de cultură, sub numele RomânIA. Vernisajul va avea loc vineri, 21 iunie, la ora 12. 00, la sediul din str. Progresului nr. 4.

 
 Sărbătorită în fiecare an pe data 24 iunie, Ziua Universală a iei promovează cămaşa din pânză cu broderii impresionante, ca fiind cea mai importantă piesă din componenţa costumului popular. În anul 2013, comunitatea „La Blouse Roumaine” a propus ca ia să devină brand de ţară. În acelaşi an, în ziua sărbătorii de Sânziene a organizat pentru prima dată Ziua Universală a Iei, eveniment care în scurt timp a devenit global, fiind astăzi sărbătorit în peste 50 de ţări de pe şase continente. Ia reprezintă o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Importanţa acestei zile este dată de nevoia noastră de întoarcere la origini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: