DSP: 26 de persoane izolate la domiciliu, monitorizate telefonic de medici

DSP: 26 de persoane izolate la domiciliu, monitorizate telefonic de medici

Autorităţile sanitare monitorizează mai multe persoane FOTO Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi a anunţat că la nivelul judeţului nu există niciun caz confirmat şi niciun caz suspect de infecţie cu noul coronavirus (Covid-19), însă s-a luat decizia de autoizolare la domiciliu a 26 persoane.

La nivelul DSP a fost întocmit un tabel cu persoanele izolate la domiciliu, care este actualizat continuu. Acestea nu prezintă simptome respiratorii sau febră şi sunt monitorizate telefonic de către specialiştii în sănătate publică. DSP Călăraşi a transmis către toate spitalele din judeţul Călăraşi adrese privind obligativitatea asigurării echipamentelor specifice de protecţie pentru întreg personalul medical propriu.

Totodată, DSP Călăraşi a recomandat  autorităţilor locale, pe lângă respectarea măsurilor de igienă,  să se evite pe cât posibil, organizarea tuturor evenimentelor publice ( culturale, sportive etc), evenimente care presupun participarea unui număr mare de persoane, în acelaşi timp şi aceeaşi locaţie.

Specialişti din cadrul  DSP Călăraşi au demarat o campanie de informare prin  distribuire de materiale informative, cu privire la măsurile de protecţie individuală.

"Menţionăm că sunt măsuri preventive, iar populaţia nu trebuie să se impacienteze, ci să aplice principiul precauţiei în luarea deciziilor.

La nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică din subordinea MS a fost operaţionalizată linia TELVERDE destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (coronavirus). Cetăţenii care doresc informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă, pot apela numărul 0800800358.

De asemenea, informaţii pentru populaţie, informaţii pentru personalul medico-sanitar, evaluare de risc, sfaturi pentru călători, precum şi situaţia la nivel global/naţional actualizată zilnic le găsiţi pe site-ul www.cnscbt.ro", au anunţat reprezentanţii DSP Călăraşi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: