Dragostea interzisă a celebrului Ion Dichiseanu. Cu ce sex-simbol de la Hollywood s-a iubit pătimaş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sara Montiel, iubita din tinereţe a lui Ion Dichiseanu FOTO independent.co.uk
Sara Montiel, iubita din tinereţe a lui Ion Dichiseanu FOTO independent.co.uk

Actriţa spaniolă Sara Montiel, sex-simbol al Hollywood-ului în anii '60, i-a furat inima marelui actor Ion Dichiseanu. Povestea de iubire a fost una pătimaşă, iar Ion Dichiseanu spune că au fost topiţi unul după altul.

Vedeta a fost îndrăgostită de actorul român, pentru care a înfruntat un soţ şi o ambasadă, doar pentru a-i fi alături în timpul filmărilor de la „Tunelul”, peliculă semnată de Francisc Munteanu, avându-i ca protagonişti pe Ion Dichiseanu şi Florin Piersic.

"Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi… Nu am putut uita nicio clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă”, declara Ion Dichiseanu ]n 2018. 

Sara Montiel s-a născut pe 10 martie 1928, în Campo de Criptana, într-o familie de ţărani. Este considerată una dintre cele mai frumoase actriţe de origine spaniolă şi a jucat în peste 55 de producţii cinematografice

S-au cunoscut la Beirut

.Actorul român Ion Dichiseanu şi regretata actriţă Sara Montiel s-au cunoscut la jumătatea anilor '60, la Festivalul Internaţional de Film de la Beirut, la care Dichiseanu, invitat la o recepţie, era trecut pe listă cu numele John Dicksen.

Aşa începe povestea lor de iubire, descrisă de regretatul actor în volumul „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, apărut în 2018.

Ea rămâne o perioadă în România şi îl însoţeşte peste tot, în restaurantele şi cluburile din Bucureşti, la teatru sau la filmări, dar şi în excursii prin ţară. Când primeşte propunerea de a juca într-un nou film, Sara pleacă în Spania şi cere ca rolul principal masculin să-i fie dat lui Dichiseanu. Cum însă discuţiile actorului cu autorităţile române se prelungesc, cei doi nu se mai văd timp de opt ani…

La un an după ce s-au cunoscut, Sarita Montiel a venit în România pentru a susţine concerte la Sala Palatului, unde a fost prezentată de John Dicksen care i-a adus un trandafir roşu pe scenă. Artista a mai rămas două luni la Bucureşti, dar, fiind nevoită să se întoarcă în Spania, pentru a-şi onora diverse contracte, i-a propus lui Dichiseanu să o urmeze, pentru a juca într-un film spaniol. Însă el nu a fost lăsat să părăsească ţara şi au continuat relaţia de la distanţă, iar apoi s-au despărţit. 

Şi-a abandonat cariera de actriţă

Montiel a fost considerată cea mai renumită actriţă a Spaniei la Hollywood, devenind cunoscută în întreaga lume în 1954, după ce a jucat alături de Gary Cooper în filmul Veracruz.

Legenda Hollywood-ului şi-a abandonat cariera de actriţă în anul 1975, dedicându-se exclusiv muzicii, informează El Mundo. Autoare a numeroase albume, cu hituri precum "Fumando espero" şi "Bésame mucho", Montiel a fost totodată şi un simbol sexual şi artistic al culturii spaniole din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a ajuns un mare actor să se numească Dichiseanu. Legătura neştiută cu Bărăganul şi greşeala de la „Sfat”

Care a fost marea avere a fermierului Adrian Rădulescu: Veţi ajunge acolo când n-o să mai fiu eu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite