Două zile de caniculă, zăpuşeală şi furtuni. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi

Două zile de caniculă, zăpuşeală şi furtuni. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi

Vreme deosebit de caldă marţi şi miercuri FOTO Adevărul

Vreme deosebit de caldă marţi şi miercuri. Aerul va fi irespirabil în toată ţară, iar în zonele de dela şi de munte apar furtunile violente. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis deja o avertizare de disconfort termic accentuat, instabilitate atmosferică şi caniculă.

Ştiri pe aceeaşi temă



ANM a emis o informare de disconfort termic accentuat, caniculă, dar şi instabilitate atmosferică valabilă marţi şi miercuri la nivelul întregii ţări. Conform meteorologilor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării. În Muntenia, Dobrogea continentală, în cea mai mare parte a Moldovei, dar local şi în Oltenia şi Transilvania va fi caniculă, cu temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade şi temperaturi minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

Îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.
 

Vă recomandăm şi:

Cum se anunţă vremea până la sfârşitul verii. Ce regiuni vor fi pârjolite de secetă, unde şi când va ploua cel mai mult

Ce vreme se anunţă în următoarea perioadă. Cât ţin ploile şi unde lovesc furtunile, de când se încălzeşte

Vremea de coşmar se prelungeşte. Cât mai ţin furtunile violente şi ce zone vor fi măturate de ploi, de când se încălzeşte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările