Două nave militare ale Flotilei Fluviale vor acosta în portul Chiciu pe 17 aprilie

Două nave militare ale Flotilei Fluviale vor acosta în portul Chiciu pe 17 aprilie

Navele acostează la Chiciu FOTO facebook/PMC

Pe 17 aprilie, călărăşenii sunt aşteptaţi, în intervalul orar 09.00-16.00, la pontonul de la Chiciu, pentru a vizita doua nave militare din dotarea Flotilei Fluviale, un monitor şi o vedetă blindată.

 
Flotila Fluvială a fost unul dintre partenerii autorităţilor locale în cadrul programului Zilelelor Municipiului Călăraşi-ediţia 2018, atunci când, în premieră, cetăţenii au putut vizita cele două nave militare. Peste 1.500 de călărăşeni au pşit atunci pe navele aflate în dotare Flotilei Fluviale.
 
Vizitatorii sunt aşteptaţi la bordul navelor militare, pentru a afla din specificul vieţii de marinar militar şi să descopere de ce navelor fluviale li se spune şi „arici”.  Flotila Fluvială este structura Forţelor Navale Române care asigură libertatea de navigaţie pe fluviul Dunărea, de la intrarea în ţară până la gurile de vărsare, cu braţele şi canalele adiacente, respectiv Delta Dunării şi zona lagunară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: