Dotări moderne pentru jandarmi, finanţate printr-un proiect româno-bulgar pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

Dotări moderne pentru jandarmi, finanţate printr-un proiect româno-bulgar pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

Jandarmii primesc echipamente noi FOTO Facebook /Jandarmeria Română

Inspectoratul de Jandarmi şi Consiliul Judeţean Călăraşi, partenerul lider, vor semna, miercuri, 5 septembrie, contractul de finanţare pentru Proiectul RoBg-481,,Eficientizarea managementului situaţiilor de urgenţă civilă în regiunea Transfrontalieră Călăraşi-Veliko-Târnovo”, prin care se pun bazele unui management comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria, străjuită de fluviul Dunărea.

 
Scopul principal al proiectului este îmbunătăţirea şi eficientizarea managementului comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră pentru protecţia populaţiei şi mediului împotriva dezastrelor naturale sau provocate de om.
Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea siguranţei în regiunea transfrontalieră prin împlementarea colaborării internaţionale şi interinstituţionale. În acest sens, una dintre liniile directoare ale proiectului statuează implementarea a nouă parteneriate între instituţiile române şi bulgare.
 
În zona Călăraşi, în ultimii 10 ani, au avut loc nu mai puţin de 1.000 de intervenţii pentru prevenirea şi înlăturarea cauzelor şi efectelor inundaţiilor în bazinul Dunării. Inspectoratul de Jandarmi Călăraşi, împreună cu celelalte instituţii abilitate, a fost alături de populaţie în toate aceste momente, salvând persoane şi bunuri, asigurând siguranţa cetăţenilor şi securitatea zonelor afectate, înlăturând efectele inundaţiilor.  
 
Ce echipamente vor fi achiziţionate
 
Pentru a putea face faţă provocărilor ridicate de situaţiile de urgenţă specifice zonei de responsabilitate, Jandarmeria Călăraşi are nevoie de o dotare modernă şi, ca urmare a desfăşurării acestui proiect, vor fi achiziţionate: camionetă off-road 4x4, cabină dublă, barcă pneumatică cu capacitate de 10 persoane, 2 ambarcaţiuni de salvare şi intervenţie, 10 persoane, 2 peridocuri pentru ambarcaţiuni şi o staţie de lucru IT, performantă, cu periferice.
 
Prin proiect se urmăreşte, de asemenea, şi cresterea gradului de conştientizare al populaţiei privind modul de comportare pentru reducerea impactului riscurilor stărilor de urgenţă. Principalii beneficiari, pe cele două paliere de activitate, sunt cetăţenii celor două ţării implicate în  Proiectul RoBg-481: peste 300.000, ca urmare a măsurilor de eficientizare a managementului riscurilor; peste 600.000, ca urmare a masurilor de protecţie impotriva inundaţiilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: