Doliu. Ion Ciulinaru, fermier de frunte al Bărăganului, răpus de o boală nemiloasă

Doliu. Ion Ciulinaru, fermier de frunte al Bărăganului, răpus de o boală nemiloasă

Ion Ciulinaru a fost răpus de o boală nemiloasă Foto:I.S.

Unul dintre fermierii de frunte ai Bărăganului s-a stins din viaţă, joi, 14 august, pe un pat de spital din Bucureşti, după o luptă crâncenă cu o boală grea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ion Ciulinaru, preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice din judeţ şi al Camerei Agricole, ex-director al Direcţiei Agricole Călăraşi, un etalon în domeniul agricol, a fost învins de o maladie nemiloasă.
Ion Ciulinaru, în vârstă de 64 de ani, s-a născut în apropiere de actuala fermă pe care pus-o pe picioare în urmă cu 23 de ani, în comuna Radu Negru. După liceu, fermierul a urmat cursurile unei şcoli cu profil agricol la Călăraşi, devenind tehnician. După câţiva ani de producţie şi-a completat studiile la fostul Institut Agronomic „Nicolae Bălcescu“, actuala Universitate de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.  A fost cadru universitar la USAMV şi consilier local din partea PSD.

Avea agricultura în sânge

Unul dintre cei importanţi fermieri ai Bărăganului. Aşa a fost Ion Ciulinaru din Călăraşi. Priceperea sa l-a făcut să conducă o Direcţie Agricolă, să predea la Universitatea de Agronomie şi Ştiinţe Agricole, să se bage şi-n politică şi să obţină producţii de top cu pământurile sale. Anul 2007 a fost record pentru Bărăgan. Ciulinaru a reuşit atunci o recoltă de 7.500 de kilograme de grâu la hectar.  Agricultorul lucra în total peste 3.000 de hectare de teren.

A fost unul dintre cei mai importanţi arendaşi din judeţ. Cu tehnologie de ultimă oră şi cu investiţii serioase, Ciulinaru a reuşit să scoată bani frumoşi din pământ. Prima societate agricolă a înfiinţat-o în 1991 alături de angajaţii fostului CAP la care lucra. În 20 de ani avea să devină unul dintre principalii producători agricoli din Călăraşi.

Ca la loterie

Comunicativ, bun sfătuitor, săritor şi mereu dispus să-i ajute pe cei care îi cereau sfatul. Aşa a fost Ion Ciulinaru, unul dintre cei mai destoinici oameni din Bărăgan. Mereu spunea că în agricultură trebuie să ai şi noroc şi o doză mare de curaj ca să obţii profituri importante. „De multe ori am încercat să-mi asum anumite riscuri pentru că altfel nu poţi câştiga. Chiar şi înainte de 1989, atunci când existau anumite programe şi reguli stricte pe care nu aveam voie să le încalc. Câteodată, recunosc, mai schimbam câteva din planurile pe care ni le impuneau, însă mereu aveam de câştigat“, spunea Ciulinaru. Toţi cei care l-au cunoscut şi au colaborat cu acesta transmit condoleanţe familiei pentru pierderea suferită. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 

Vă recomandăm şi:

Toamnă fără precedent în Bărăgan. S-a semănat grâul direct pe mirişte

Porumbul şi grâul, mine de aur pentru fermierii din Bărăgan

citeste totul despre: