Doi pugilişti de pe malul Borcei, la Campionatele Europene de box pentru juniori

Doi pugilişti de pe malul Borcei, la Campionatele Europene de box pentru juniori

Marco Antonio Manea, alături d eunul din atrenorii săi din Călăraşi, Georgian Anghel

Campionatele Europene de box pentru juniori (15-16 ani) vor debuta vineri pe cele două ringuri instalate la Patinoarul din Galaţi, ţara noastră urmând să fie reprezentată de 26 de pugilişti (13 băieţi şi 13 fete) la acest turneu, se arată într-un comunicat al FR de Box remis AGERPRES. În ring vor intra şi doi sportivi din Călăraşi care fac parte din lotul naţional.

 
  Cu 400 de sportivi la start din 35 de ţări, competiţia a stabilit din start un record de participare, fiind cea mai grandioasă din toate cele organizate la nivel continental, indiferent de vârstă. Întrecerile se vor desfăşura în cadrul a 13 categorii la masculin şi tot atâtea la feminin.
 
Festivitatea de deschidere este programată pentru vineri, la ora 14:00, Federaţia Română de Box şi oficialităţile locale pregătind un show impresionant, la care intrarea este liberă.
 
Imediat după festivitate, va începe bătălia pe cele două ringuri, încă din prima zi fiind programate 65 de meciuri! începând de sâmbătă şi până pe 28 mai vor avea loc câte două gale în fiecare zi, de la orele 15:00 şi 18:00. Pe 29 mai este zi liberă, după care în următoarele trei zile sunt programate semifinalele şi finalele. Europeanul se încheie pe 1 iunie.
 
România va alinia la startul acestei competiţii garnituri complete, de câte 13 sportivi, atât la masculin, cât şi la feminin, oferind posibilitatea cât mai multor tineri pugilişti să ia un prim contact cu întrecerile la cel mai înalt nivel.
 
'Obiectivul nostru este obţinerea a 2-3 medalii', a declarat George Perţea, antrenorul lotului masculin. Mulţi dintre boxerii pe care îi va îndruma de la colţ provin de la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor Brăila, coordonat tot de el. În lot se află şi piteşteanul Adrian Preda (16 ani), vicecampion european de juniori anul trecut în Rusia.
 
La feminin, antrenorul Adrian Lăcătuş mizează de asemenea pe câteva medalii: 'Obiectivul nostru este obţinerea a una-două medalii. Evident, vrem mai mult. Avem fete bune, dar la vârste mici totul este imprevizibil. Trei dintre sportive au deja experienţa unui campionat european, Gabriela Manea, Loredana Marin şi Roberta Andrei'.
 
Lotul masculin al României:
 
46 kg: Cristinel Măzăreanu (CSM Suceava)
48 kg: Ionuţ Alexandru Dumitrachi (Rovinari)
50 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iaşi)
52 kg: Marco Antonio Manea (CSM Călăraşi)
54 kg: Adrian Preda (CSM Piteşti)
57 kg: Samuel Roman (Baia Mare)
60 kg: Alexandru Ungureanu (CSM Piteşti)
63 kg: Cătălin Vicenţiu (Olimpia Bucureşti)
66 kg: Andrei Musteţ (Pandurii Tg. Jiu)
70 kg: Cosmin Dan Hermeziu (SCM Bacău)
75 kg: Lucian Mititelu (SCM Bacău)
80 kg: Alexandru Macovei (SCM Bacău)
+80 kg: Kevin Juan Burcă (CSM Tulcea)
Antrenori: George Perţea, Traian Georgia, Bogdan Dobrescu
 
Lotul feminin al României
 
46 kg: Alice Bărăilă (CSM Piteşti)
48 kg: Ramona Drăgan (CSM Slatina)
50 kg: Diana Brînză (CS Năvodari)
52 kg: Gabriela Manea (CSM Tulcea)
54 kg: Andreea Alecu (CSA Steaua)
57 kg: Cristina Ciobanu (CSM Tulcea)
60 kg: Nicoleta Banciu (CSA Steaua)
63 kg: Loredana Marin (CSM Călăraşi)
66 kg: Elena Pantelică (CSM Craiova)
70 kg: Beatrice Moldovan (Voinţa Cluj Napoca)
75 kg: Roberta Andrei (CSM Tulcea)
80 kg: Elena Alexandru (CSM Tulcea)
+80 kg: Mariana Mărăcine (SCM Gloria Buzău)
 
Antrenori: Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe, Luminiţa Turcin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: