Doi bărbaţi, bănuiţi de deţinere ilegală de arme neletale, reţinuţi de poliţişti

Doi bărbaţi, bănuiţi de deţinere ilegală de arme neletale, reţinuţi de poliţişti

Poliţia a efectuat 2 reţineri FOTO Adevărul

Poliţiştii călărăşeni au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea de infracţiuni la regimul armelor. Pe 9 iunie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi.

 
Anchetatorii spun că între trei bărbaţi a izbucnit un conflict spontan, iar unul dintre aceştia ar fi executat un foc în plan vertical cu o armă neletală, cu scopul de a-i linişti pe ceilalţi doi. Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că aceştia nu sunt autorizaţi să deţină arme letale sau neletale, fapt pentru care au procedat la ridicarea armei în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, s-a stabilit faptul că pistolul a fost achiziţionat din Italia şi ulterior  transportat în România, fără a fi prezentat organelor vamale de control.
 
Doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, „uzul de armă fără drept” şi ”contrabandă calificată”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: