Dispeceratul ISU se modernizează. A fost semnat contractul pentru achiziţionarea de echipamente IT de 800.000 de euro

Dispeceratul ISU se modernizează. A fost semnat contractul pentru achiziţionarea de echipamente IT de 800.000 de euro

Contractul a fost semnat la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi FOTO ISU Călăraşi

S-a semnat contractul de finanţare pentru achiziţionarea de echipamente I.T. în vederea modernizării dispeceratului I.S.U. Călăraşi.

 
 La sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi s-a semnat marţi, 12 martie, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului ”Gestionarea comună a riscurilor în regiunea de graniţă Călăraşi - Dobrich”. Acesta se implementează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V - A România - Bulgaria.
 
Scopul proiectul constă în eficientizarea răspunsului comun în situaţii de urgenţă în zona transfrontalieră prin intermediul elaborării unui plan de acţiune şi a unei strategii de pregătire comune pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă cauzate de dezastrele naturale. Proiectul este conceput pentru a se derula pe o perioadă de doi ani, iar bugetul se ridică la aproximativ 800.000 de euro.
 
"Prin modernizarea cu echipamente a dispeceratului comun pentru intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi prin achiziţia de noi echipamente de intervenţie se urmăreşte scăderea timpului de răspuns în situaţii de urgenţă, printr-o mai bună localizare a zonei unde este notificată o situaţie de urgenţă. În demararea acestui proiect am fost sprijiniţi de către doamnele Elena Comşa şi Dorinela Gheorghe, specialişti în cadrul Direcţiei de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Călăraşi," a explicat plt.adj.Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: