Detalii înfiorătoare despre triplul asasinat. Cum au pregătit crima în cel mai mic detaliu cei trei adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa familiei Popescu de pe strada Mihail Sadoveanu este păzită în continuare de poliţişti FOTO I.S.
Locuinţa familiei Popescu de pe strada Mihail Sadoveanu este păzită în continuare de poliţişti FOTO I.S.

Autorii triplului asasinat comis luni seară în Călăraşi se află în custodia anchetatorilor, urmând a se dispune astăzi măsuri preventive. Cei trei adolescenţi, în vârstă de 17 ani, care au ucis cu sânge rece doi bătrâni şi pe fiica acestora riscă ani grei de închisoare. Vecinii victimelor povestesc îngroziţi cum unul dintre ei, care fusese crescut de victime încă de la vârsta de 3 luni, le crease numai probleme.

 Pe strada Mihail Sadoveanu, oamenii sunt îngroziţi de nenorocire. Vecinii spun că Dănuţ Alexandru, unul din suspecţi, fusese luat în plasament de victime de când era bebeluş. Cu toate că fusese crescut cu drag şi nu i-a lipsit nimic, băiatul era un rebel. Le fura tot timpul bani din casă şi intra noaptea peste ei.

 "Punea la cale ceva de multă vreme şi uite unde s-a ajuns. De multe ori venea cu alţi tineri şi furau tot ce le cădea în mână. Ieri a fost zi de pensie, la 12.00 a venit poştaşul cu banii. Sigur asta au urmărit pentru că toată ziua a fost trafic la familia Popescu. Dănut venea, pleca. Alţi doi băieţi îl aşteptau în stradă", povesteşte Marioara Bănăţeanu, prietenă de familie cu victimele.

O altă vecină spune că şi-a dat seama că totul a fost premediat. "Eu i-am spus vecinului că nu au soartă bună cu el. De câte ori venea, Dănuţ întrerupea curentul de la tabloul electric. Aşa a fost şi aseară. Beznă, beznă. Au fost pregătiţi să le taie gâtul", spune o vecină. Nimeni însă nu a auzit nimic. Oamenii de pe strada Mihail Sadoveanu spun că cele trei victime au fost găsite decedate, pentru niciunul nu s-a mai putut face nimic. Bătrânul, Nicolae Popescu, 82 de ani, era căzut în hol, soţia, Tudoriţa Popescu, 80 de ani, în pat, iar fiica lor, Vasilica, 58 de ani, care suferea de o uşoară pareză, într-o altă cameră. "Au atacat după un plan,nu la întâmplare, criminali adevăraţi! Au intrat peste ei pe întuneric şi le-au tăiat gâtul ", spune un alt vecin.

Conform anchetatorilor, Dan Alexandru, Cristina Ene şi Valentin Bivolaru, toţi în vârstă de 17 ani, din Centrul de Plasament de la Perişoru, au fost reţinuţi luni seară, după ce un apel la 112 a anunţat oribila faptă petrecută pe strada Mihail Sadoveanu. Nicolae şi Tudoriţa Popescu, de 82 şi, respectiv, 80 de ani, alături de fiica lor, Vasilica, 58 de ani, au fost găsiţi morţi în casă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite