Descinderi la mai multe firme de transport. Evaziune fiscală prin achiziţii fictive de combustibil

Descinderi la mai multe firme de transport. Evaziune fiscală prin achiziţii fictive de combustibil

Descinderi la mai multe adrese Foto:Arhivă Adevărul

Poliţiştii din Călăraşi au descins, vineri dimineaţă, la 20 de adrese, în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport, înregistrând în contabilitate achiziţii fictive de combustibil.

Ştiri pe aceeaşi temă


Anchetatorii spun că poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi (8), Ilfov (2) şi în municipiul Bucureşti (10).

În dosarul complex sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi evidenţiat cheltuieli fictive privind consumul de combustibil în actele contabile ale unor societăţi comerciale din Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti, cu obiect de activitate transporturi interne şi internaţionale.

Acte contabile false

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada iunie – noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau în alte locaţii a unor sisteme informatice, cei în cauză ar fi emis documente financiar - contabile false, pe care le-ar fi distribuit agenţilor economici prin intermediul unor peroane de legătură, cauzând astfel pagube importante bugetului de stat”, a precizat subcomisar de poliţie, Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Acţiunea, sprijinită de SRI

Percheziţiile, efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Călăraşi, au ca scop identificarea şi ridicarea de bunuri şi înscrisuri necesare documentării activităţii infracţionale a persoanelor bănuite şi stabilirii prejudiciului cauzat.  Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Contrabadiştii de ţigări, în vizorul poliţiştilor. Ce au găsit oamenii legii la cele 55 de percheziţii

UPDATE Percheziţii DNA şi la Călăraşi, după reţinerea lui Sorin Oprescu. Primarul Capitalei, implicat într-un scandal răsunător de luare de mită

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările