Descinderi la cei mai periculoşi hoţi din judeţul Călăraşi, la Sohatu. 29 de percheziţii la suspecţi de jafuri şi tâlhării

Descinderi la cei mai periculoşi hoţi din judeţul Călăraşi, la Sohatu. 29 de percheziţii la suspecţi de jafuri şi tâlhării

Pe urmele hoţilor Foto:Arhivă Adevărul

Zeci d elocuinţe au fost scotocite marţi dimineaţă, când nici nu se crăpase de ziuă. Sute de poliţişti din 3 judeţe sunt pe urmele mai multor hoţi, suspectaţi şi de comiterea unor fapte cu violenţă: jafuri, tâlhării şi chiar tentative de omor.


Anchetatorii spun că în judeţul Călăraşi, descinderile au loc în zona localităţii Sohatu. La acţiune participă şi oameni ai legii de la IPJ Călăraşi. 29 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în Bucureşti, Călăraşi şi Ilfov, la persoane suspectate de furturi din locuinţe şi de fapte de violenţă. Anchetatorii spun că printre locuinţele sparte se numără şi cea a lui Theodor Stolojan, însă europarlamentarul nu este singura victimă.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au informaţii că, din anul 2009 şi până anul trecut, hoţii au reuşit să spargă circa 40 de locuinţe, iar printre victime ar mai fi şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai mulţi oameni de afaceri şi un ofiţer din IGPR. Reţeaua de hoţi ar fi avut informaţii despre locuinţele pe care urmau să le spargă. Anchetatorii nu au stabilit încă un prejudiciu, dar pagubele s-ar ridica la ordinul sutelor de mii de euro.

Dosar cu 38 de fapte

Conform Poliţiei Capitalei, percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ce vizează săvârşirea unor fapte de tâlhărie şi furt din locuinţe (38 de fapte), comise în perioada 2009 – 2014, precum şi a unei tentative de omor comise în anul 2014. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul I.G.P.R..

 

Vă recomandăm şi:

Afaceri cu legume şi fructe prin firme fantomă. Patru percheziţii la suspecţi

Evaziune fiscală. Patru suspecţi, reţinuţi de poliţişti pentru afaceri cu tutun

Persoane suspectate de evaziune fiscală, căutate de anchetatori. Peste 40 de percheziţii care au loc în Bucureşti şi şase judeţe din ţară

Percheziţii la 30 de locaţii din Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările