Descinderi la 30 de adrese, la suspecţi care s-au îmbogăţit din afaceri ilegale cu tutun. 3 milioane de lei, paguba adusă statului

Descinderi la 30 de adrese, la suspecţi care s-au îmbogăţit din afaceri ilegale cu tutun. 3 milioane de lei, paguba adusă statului

Poliţia va pune în aplicate 9 mandate de aducere FOTO Adevărul

Sute de poliţişti au descins miercuri dimineaţă la 30 de adrese, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 3.000.000 de lei, prin activităţi ilicite cu ţigarete şi tutun. 9 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 Pe 7 martie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 30 percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti. Activităţile, spun anchetatorii, se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.
 
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfăşurat ilegal activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete şi de tutun mărunţit, prelucrat cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii reţelei pe raza judeţului Călăraşi sau în judeţele limitrofe. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 3.000.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările