Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Ciorbă cu peşte din Dunăre Foto:cufarulcubucurii

Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum este postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, iar credincioşii au sâmbătă dezlegare la peşte, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.

“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor. Ia uitaţi ce protagonişti am avut aici… dar la ciorbă au mers doar segmentele amintite mai sus”, explică gospodina.   

Pe lângă ei am mai avut:

2 morcovi

un păstârnac

3  cepe medii

2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            

6-7 roşii, cam 800 grame

1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               

o legătură zdravănă de leuştean

o legătură pătrunjel                                                                     

ouă pentru dres,

3 linguri oţet

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile în ce mod se doreşte, asta nu are importanţă, imaginea arată cum le-am tăiat eu, inclusiv codiţele leuşteanului.

Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, dupa 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi rosiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul.

Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, cufărul cu bucurii, alături de alte preparate sofisticate.

Vă recomandăm şi:

FOTO Reţetă apetisantă: plăcintă cu mere şi afine. Un dulce de post care rivalizează cu orice prăjitură sofisticată

FOTO Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările