De ce sunt frunzele de nuc un excelent tratament pentru căderea părului. Ce afecţiuni tratează „regele” pomilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frunzele de nuc au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, astringente, antidiabetice şi tonice-amare, cu efecte hipotensive, antisudorifice şi cicatrizante. Datorită acestor calităţi, preparatele din frunze de nuc sunt folosite cu succes în tratarea unor boli ale pielii cum ar fi unele eczeme, dermatite de contact, micoze, dermatite cronice etc.

Folosit atât ca aliment, medicament, dar şi pentru lemnul său, nucul era considerat în  Antichitate, “regele" pomilor.

 “Frunzele de nuc au proprietăţi antibiotice, antiinfecţioase, depurative, digestive, sunt stimulente ale circulaţiei, ale respiraţiei, stimulente generale şi sudorifice. Sunt recomandate în cazuri de anemie, angină, anxietate, ateroscleroză, diabet zaharat, diaree, faringită, afecţiuni ale pielii, plăgi, prurit, dar şi în afecţiuni ale stomacului, gastralgie, stomatită, ulcer cutanat, ulcer varicos, afecţiuni ale urechii, afecţiuni ale uterului.
Atât frunzele cât şi uleiul de nuci sunt indicate în cazurile de rahitism, iar frunzele de nuc, împreună cu mâţişorii şi cojile de nucă sunt recomandate în caz de reumatism”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
 
Cinci beneficii uimitoare

Te scapă de infecţiile digestive. Frunzele de nuc luptă contra diabetului, a colesterolului „rău” (LDL) şi ajută la normalizarea tranzitului intestinal. Calmează stresul şi oboseala, dar contribuie şi în curele de slăbire. Pentru aceste probleme se prepară o infuzie din frunze de nuc (o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită) şi se consumă 2-3 căni pe zi. Infuzia are şi un puternic efect antidiareic, de aceea se poate folosi şi în tratamentul enteritei, gastritei, infecţiilor digestive.

Indicate în cazul varicelor. Recunoscute pentru efectele venotonice şi vasoconstrictoare, frunzele de nuc sunt indicate în cazul varicelor, tulburărilor circulatorii şi picioarelor umflate. Se pot prepara infuzii (o lingură de plante uscate la o cană cu apă clocotită) sau pot fi folosite macerate la rece (frunzele se lasă la macerat câteva ore, 25 grame de frunze la un litru de apă, se consumă două ceşti pe zi).

Vindecă gingivita. Frunzele de nuc sunt recomandate şi în problemele dinţilor. Astfel, în stomatite se poate folosi sub formă de gargară un decoct din 3 linguri de frunze la 1 cană cu apă. Se clăteşte gura de câteva ori pe zi. Gargara se mai poate face şi împotriva durerilor de gât, dar mai ajută şi în caz de gingivită, parodontoză sau răni rămase după extragerea măselelor.

Face tenul fin. Frunzele de nuc sunt cicatrizante şi au o puternică acţiune antioxidantă ce luptă împotriva îmbătrânirii celulare. Persoanele cu ten gras se pot considera norocoase. Decoctul din frunze de nuc reglează producţia de sebum, calmează iritaţiile şi roşeaţa. Se prepară o infuzie din 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apă clocotită. După ce se răceşte, soluţia se aplică pe ten. Pentru păr se prepară un decoct din 5 mâini de frunze de nuc verzi, proaspete, la 5 litri de apă fiartă şi se lasă 10-15 minute la fiert. Se foloseşte împotriva căderii părului, dar şi pentru a conferi părului şaten o nuanţă arămie strălucitoare.

Ţine sub control diabetul. În tratamentul diabetului zaharat se poate folosi ca mijloc adjuvant infuzia din frunze de nuc. Aceasta se prepară din 1 lingură de frunze la 1 cană cu apă şi se beau 2-3 căni pe zi.
 

Vă recomandăm şi:

De ce sunt stafidele cele mai sănătoase fructe. Câte grame putem mânca zilnic şi ce minuni fac în anemie

Planta care vindecă toate bolile. Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite