De ce e necesară vaccinarea obligatorie. Psihiatru: „Pandemia de COVID e triumful idioţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea obligatorie ne-ar putea scoate din pandemie FOTO Shutterstock
Vaccinarea obligatorie ne-ar putea scoate din pandemie FOTO Shutterstock

Pandemia este triumful idioţilor, iar haosul lipsei de bună guvernanţă face victime în egală măsură cu coronavirusul, spune unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri din România. Doar vaccinarea obligatorie ar putea pune capăt dezastrului sanitar.

Medicul Gabriel Diaconu aduce în discuţie, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, vaccinarea obligatorie anti-COVID. Acesta arată care sunt motivele pentru care vaccinarea ar trebuie să fie obligatorie. În maximum 30 de zile, România ar reuşi să-şi vaccineze populaţia şi să revină la normalitate, pentru că noul coronavirus nu se reduce doar la ecuaţia boală - bolnav.

"Ieri, Austria a anunţat obligativitatea vaccinării anti-COVID, confruntată fiind cu o creştere masivă, alarmantă a numărului de noi cazuri de infecţie cu Delta-corona. Răspunsul OMS a fost politicos, privind drepturi, libertăţi şi proporţionalitatea răspunsului la urgenţa sanitară. Adică nimic. Între timp, paradoxul drepturilor şi libertăţilor vede oameni care au înţeles fenomenul, care au fost parteneri ai statelor prin implicarea lor civică, ba - mai mult - care au sprijinit economiile şi finanţele publice prin faptul că au continuat să funcţioneze, cum sunt împiedicaţi în dreptul lor fundamental la sănătate. Pentru că spitalele sunt pline de cazuri COVID. Majoritatea covârşitoare sunt persoane nevaccinate. Şi pentru că, mai nou, poţi fi complet vaccinat, responsabil, şi să mori de o apendicită banală sau un sepsis oarecare, pentru că n-are cine te trata, cine te opera, cine te îngriji”, spune medicul.

În acest context, adaugă psihiatrul, vorbim de proporţionalitate, de umanitate şi de faptul că omul este proprietarul sănătăţii lui şi poate decide cum vrea despre ea. 

„Ceva e putred. Nu doar în Danemarca. Laissez-faire-ismul modelului suedez, în cele din urmă a devenit evident, n-a făcut mare brânză nici măcar în Suedia, dar a alimentat cu cazuri ţările dimprejur. Cazurile Norvegiei, Portugaliei şi Israelului sunt luate drept repere pentru ”ineficienţa vaccinării en masse”, dar uităm că politica lor de sănătate a permis acces egal cetăţenilor la servicii medicale. Toată lumea se bucură c-au apărut noi antivirale pe care le poţi lua pe gură. Nimeni nu îşi pune problema costului, dar şi accesului la medicaţie, în largă măsură dependent de recunoaşterea şi diagnosticul din vreme al COVID", explică medicul.

„Doar o lună de momentul izbăvirii”

Psihiatrul Gabriel Diaconu arată cum această pandemie este tratată cu dispreţ şi nonşalanţă, fără a se face ceva concret petnru a o stopa: „Aidoma, pragurile tentative de ”imunizare în masă” sunt propuse ca borne kilometrice, câtă vreme n-avem totuşi informaţia definitivă despre corona,  Cum că se opreşte la 70%, sau 80%, sau dacă nu cumva noua tulpină, comparabilă ca infecţiozitate cu varicela ori rujeola, nu cumva necesită 95+% imunizare înainte să re-devină endemică. Ne aflăm mereu la doar o lună de momentul bun al izbăvirii. Să vaccinezi România, cu logistica actuală, n-ar dura mai mult de 30 de zile. Posibil mai puţin. Să faci asta de-o manieră coerentă medical nu e complicat. Să foloseşti, la maximum, potenţialul vaccinal ne-ar pune într-o poziţie privilegiată economic din toate punctele de vedere. Mai mult decât atât, suntem printre ţările care au acces la vaccin, lucru tratat cu dispreţ şi nonşalanţă de mulţi actori de propagandă. Aceiaşi actori care, mai apoi, umblă după pastile pe la moldoveni prin piaţă când mai începe vreunul să tuşească”, precizează medicul.

Diaconu consideră că haosul lipsei de bună guvernanţă face victime în egală măsură cu coronavirusul, pentru că neagă bolnavilor cronici dreptul la bună îngrijire. „Neagă oamenilor dreptul la acces pe piaţa muncii, în timp ce afacere după afacere se închid. Neagă copiilor dreptul la educaţie, pe măsură ce pături largi din ei se de-şcolarizează", precizează medicul în mesajul postat pe pagina sa de socializare.. 

„Ar trebui să ucidă cu predilecţie copii?”

Medicul pune câteva întrebări prin care încearcă să convingă de ce e bine să avem vaccinare obligatorie, atrăgând atenţia asupra efectelor devastatoare asupra societăţii: 

"Vă pun, îmi pun întrebarea: cum ar trebui să arate, spre deosebire de COVID-19, scenariul de boală în care să vaccinăm obligatoriu? 

Ar trebui să fie şi mai infecţios? 

Ar trebui să fie şi mai mortal?

Ar trebui să ucidă cu predilecţie copii?

Ar trebui să lase complicaţii cu adevărat monstruoase încât să vezi aievea, pe stradă, urmările bolii ca în variolă sau sifilis?

Ar trebui să ne pună bocancul pe grumaz rapid şi rezolut, încât să rămânem cu adevărat paralizaţi de frică?

Vi se pare că n-a fost, deja, de ajuns? De unde masochismul ăsta besmetic? Şi cu ce drept, în afara recomandării medicale, s-au hotărât politicienii că ”libertate, egalitate, fraternitate” e conjunct la propunerea inversă, 

Că nu, nu e destul de infecţios COVID. Da, omoară etc, dar - treacă, meargă - tu stai cuminte, cetăţene, şi nu te vaccina. Da, este mortal, dar noi gândim că nu-i atât de grav, fie măcar că zeci, sute de mii de-ai noştri au murit la fiecare ţară. Nu, nu ucide predilect pe prunci, dar pruncii sunt un vector de transmitere. Şi aşa şi mai departe. 

Ultimii treizeci şi mai bine de ani ne-au făcut să devenim smintiţi. Pandemia de COVID e triumful idioţilor, dar şi al ticăloşilor. Niciodată n-am pus mai puţin preţ pe viaţa umană ca acum. Şi niciodată nu s-au dat în fapt mai rău, ca acum, guvernele lumii aşa zis ”libere”, aşa zis ”civilizate”.  Mai are cineva curaj? Mai are cineva viziune în ţara asta?  Astăzi România e pe un plan de acalmie, după două luni grele cu aproape 20 de mii de morţi (!!!), şi încă de câteva ori pe atât alte morţi prevenibile dacă medicina ar fi funcţionat.  Acesta nu mai e altar pentru democraţie. Acesta este un templu de sacrificii umane prin care invocă tâmpiţii un zeu inexistent al ploii şi belşugului", mai precizează psihiatrul. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

S-a vaccinat Dan Bittman? Reacţia solistului de la Holograf după ce l-am surprins la mall, regulamentar

Val de ironii la postarea prin care Klaus Iohannis anunţă consultările pentru noul Guvern

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite