De ce e bine să mâncăm lămâie, fructul care scade febra şi omoară bacteriile. Ce vitamine esenţiale conţine

De ce e bine să mâncăm lămâie, fructul care scade febra şi omoară bacteriile. Ce vitamine esenţiale conţine

Lămâia, un fruct cu proprietăţi importante pentru sănătate FOTO Shutterstock

Este recunoscută importanţa lămâii în ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar şi în terapia bolilor stomacului.

„Sucul de lămăie este cel care aduce, în mod special, beneficii majore sănătăţii. Consumul unei limonade pe 
lângă faptul că este relaxant şi răcoritor este şi util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare şi reducerea temperaturii corpului. Efectele pozitive ale lămâiei asupra sănătăţii se datorează mai multor elemente nutritive din compoziţia acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine şi carbohidraţi. Lămâia este un fruct care conţine flavonoide, subsţante care deţin proprietăţi cu rol antioxidant şi anticancerigen. Aceasta ajută şi la preîntâmpinarea declanşării diabetului, a constipaţiei, hipertensiunii arteriale, contribuie la îngrijirea pielii, a dinţilor, în cazul indigestiei dar şi a altor probleme de sănătate”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.
 
Lămâia reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten. Lămâia este şi un preţios aliment antidepresiv, combate stresul şi bolile nervoase. Consumată în mod regulat, reduce considerabil stările de anxietate, retrezeşte buna dispoziţie şi optimismul.
 
Zeci beneficii ale consumului de lămâie:
 
1. Pot ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL), întrucât conţin flavonoizi polifenolici.
 
2. Conţin limonen şi salvestrol Q40, compuşi ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Pot preveni apariţia cancerului de piele, colon sau sân.
 
3.Contribuie la reducerea stresului oxidativ şi la eliminarea toxinelor din organism, deoarece conţin o cantitate semnificativă de bioflavonoide citrice.
 
4.Sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la sănătatea inimii, la menţinerea unei tensiuni arteriale bune. Totodată, vitamina C şi P pot ajuta la procesul de curăţare a vaselor de sânge, împiedicând apariţia anumitor afecţiuni ale inimii sau a diabetului.
 
5. Sunt pline de calciu şi vitamina C, ceea ce le face eficiente pentru prevenirea apariţiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar şi a fracturilor de os.
 
6. Conţin multe fibre şi favorizează procesul de digestie.
 
7. Conţin multă vitamina C, un antioxidant ce ajută la combaterea răcelii şi la neutralizarea radicalilor liberi.
 
8.Acidul citric şi vitamina C conţinute ajută în menţinerea sănătaţii şi a igienei orale. Previn gingivita şi sângerările gingivale.
 
9. Sucul de lămâie este recomandat să se utilizeze de către persoanele care au răceala, gripă sau febra. Acesta declanşează transpiraţia şi diminuează febra;
 
10. Lămâia este un fruct excelent care ajută la combaterea problemelor legate de infecţii ale gâtului, deoarece are proprietăţi antibacteriene.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: