De ce e interzis seara lăptişorul de matcă, elixirul tinereţii: patru efecte-minune asupra organismului date de puternicul stimulator al celulelor stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un produs apicol cu virtuţi uimitoare Foto:commons.wikimedia.org
Un produs apicol cu virtuţi uimitoare Foto:commons.wikimedia.org

Cu efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos, lăptişorul de matcă ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind, în opinia specialiştilor în nutriţie, unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem.

Numit şi „elixir al tinereţii“, lăptişorul de matcă previne şi tratează o serie de afecţiuni, dar are şi un rol important în regenerarea organismului. Este un tonic general, fizic şi psihic, după cum îl descriu specialiştii. Lăptişorul de matcă reprezintă o adevărată fabrică de substanţe nutritive, fiind - aşa cum îl numeşte dr. Gillian Mc Keith, nutriţionist de excepţie - Rolls Royce-ul derivatelor apicole.

Studiile efectuate recent de cercetătorii japonezi au confirmat faptul că lăptişorul de matcă are, într-adevăr, efecte de regenerare a celulei nervoase şi are efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos.

“Capacitatea lăptişorului de matcă de întărire a sistemului imunitar este remarcabilă. Acest “elixir al tinereţii” este unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem. Printre efectele remarcabile ale curelor cu lăptişor de matcă amintim: longevitate, refacerea celulelor nervoase, efect antitumoral (atât profilactic, cât şi terapeutic), vitalitate, fortifierea sistemului imunitar, epuizare fizică şi intelectuală, reglator hormonal, tratarea infertilităţii, echilibrant emoţional, mental şi fizic, excelent tonic nervos, tratarea anemiei – prin stimularea producerii de globule roşii, antioxidant”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.
calarasi laptisor

Tot specialistul avertizează ca pacienţii cu boli grave, precum cancer, scleroza multiplă, afecţiuni hepatice, boala Parkinson sau Alzheimer, să consulte un medic fitoterapeut avizat, înainte de a începe o cură cu un astfel de produs.

4 efecte miraculoase

Protejează organismul de infecţii. Lăptişorul de matcă are virtuţi antibiotice, substanţele conţinute de el ajutând la prevenirea unor infecţii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu bacilul E.coli (care poate da enterocolită), cu stafilococul auriu (cauzează diverse infecţii, precum foliculita) şi cu alţi germeni infecţioşi. Pe lângă efectul antibiotic, acesta are proprietăţi antivirale şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar.


 

calarasi laptisor

Combate oboseala. Este un tonic general, având efect regenerator asupra organismului. Este indicat în astenie, în refacerea după boală sau după o intervenţie chirurgicală, în perioadele de efort fizic şi intelectual intens. Este ideal în special pentru cei care au o alimentaţie deficitară şi pentru cei cu o stare de slăbiciune generală, dar şi cu anxietate sau cu depresie. Este bine să nu iei lăptişorul în a doua parte a zilei, pentru că, fiind energizant, poate da insomnie.

Stopează căderea părului. Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale recomandă lăptişorul de matcă în cosmetică, atât în tratamente interne, cât şi externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului. Amestecat cu miere de albine, lăptişorul de matcă ajută la stoparea căderii părului.

Are efect antiinflamator. Acest produs apicol accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică. Totodată, ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge şi acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase. Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate.



Vă recomandăm şi:

calarasi laptisor

Oţetul de mere, ingredientul-medicament din bucătărie. Tratează durerea de cap şi scade colesterolul. Ce alte minuni face - explicaţia specialiştilor

Aloe Vera, elixirul tinereţii, cu 240 de substanţe active. Hrana vie care luptă cu cancerul şi purifică organismul

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil



 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite