De astăzi creşte cuantumul amenzilor aplicate de poliţişti pentru încălcarea ordonanţelor militare

De astăzi creşte cuantumul amenzilor aplicate de poliţişti pentru încălcarea ordonanţelor militare

Poliţia îi va sancţiona pe cei care încălcă legea FOTO IPJ Călăraşi

Începând cu data de 3 aprilie intră în vigoare O.U.G. nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, a anunţat IPJ Călăraşi. Astfel, se modifică valoarea amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor fizice şi juridice.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La data de 31 martie a.c., în Monitorul Oficial al României a fost publicată O.U.G. nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.
Conform noii reglementări, art. 28 se modifică şi va avea următorul conţinut: 
(1) Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.
(2) Pe lângă sancţiunea contravenţională principală prevăzută la alin. (1), în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare, prevăzute în ordonanţele militare:
a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
c) suspendarea temporară a activităţii;
d) desfiinţarea unor lucrări;
e) refacerea unor amenajări”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările