De ce este busuiocul „regele” mirodeniilor. Planta aromatică poate preveni atacul de cord şi are proprietăţi afrodisiace

De ce este busuiocul „regele” mirodeniilor. Planta aromatică poate preveni atacul de cord şi are proprietăţi afrodisiace

Busuiocul, o plantă miraculoasă Foto:Adevărul

Supranumit şi “Regele” mirodeniilor, busuiocul proaspăt conţine o multitudine de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi necesari corpului uman pentru o bună funcţionare. Planta aromatică trateaza afectiuni ale stomacului, intestinelor, ajută la eliminarea gazelor, stimulează pofta de mâncare, este un excelent afrodisiac şi ajută la prevenirea atacului de cord.

Ştiri pe aceeaşi temă


 Datorită proprietăţilor sale, planta are un efect antioxidant, antiviral şi antimicrobian. Busuiocul este o sursă importantă de calciu, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, dar şi o importantă sursă de minerale cum ar fi fier, potasiu, magneziu şi fosfor.

“Este de asemenea, bine de ştiut că planta de busuioc conţine şi anumite substanţe importante, cum ar fi taninul, substanţă ce conferă busuiocului proprietăţi antiseptice şi antispasmodice, orientina şi vicenina, substanţe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiaţiilor ultraviolete, flavonoide şi compuşi volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice”, spun medicii.

Infuzia preparată din frunze proaspete de busuioc ajută la tratarea infecţiilor urinare, durerilor de cap sau a gripei. Planta face minumi şi când vine vorba despre crampele abdominale.
Protejarea organismului cu ajutorul busuiocului

Protejează vasele şi arterele

“Busuiocul protejează vasele sanguine şi ale arterelor. Consumul zilnic de busuioc ajută la prevenirea atacului de cord şi previne ateroscleroza, depunerile de lipide în pereţii arterelor. Tot aici trebuie menţionat că busuiocul ne ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale, lucru important pentru sănătate”, excplică Daniela Stan, medic de familie.

Nutrienţii conţinuţi de busuioc ajută la reglarea funcţiilor endocrine, tonifică organismul şi echilibrează starea psihică şi emoţională. Tot el este responsabil pentru întărirea sistemului imunitar.
Infuziile de busuioc

“Infuziile de busuioc au de asemenea proprietatea de a oxigena celulele, fapt ce ajuta organismul să facă faţă cu o mai mare uşurinţă situaţiilor de stres. S-a dovedit că busuiocul ajută de asemenea la îmbunătăţirea circulaţiei cerebrale, favorizând astfel menţinerea atenţiei şi a concentrării pe perioade îndelungate de timp”, spune şi dr. Cătăli Luca pe blogul său.

Efecte afrodisiace

Busuiocul este de asemenea folosit pentru proprietăţile sale afrodisiace. Busuiocul conferă corpului capacitatea de a controla energiile sexuale. Se spune că cine consumă busuioc devine, în timp, un maestru al erosului. Explicaţia poate fi dată de faptul ca busuiocul ajută inima să pompeze sângele într-un mod mai intens, oferind astfel celui care îl consumă puterea de a percepe senzaţiile erotice într-un mod mai intens.

Cinci curiozităţi despre busuioc

1.  Busuiocul a fost întotdeauna un simbol al dragostei în Italia.
 2. Denumirea plantei vine de la „basil”, care în greceşte înseamnă regal sau regesc.
 3.  În Grecia şi Roma antică, doctorii credeau că trebuia ca cei ce îl cultivau să strige blesteme sălbatice pentru a-l cultiva cu succes.
 4.  Busuiocul a fost utilizat la îmbălsămarea străvechilor mumii egiptene.
 5.  În India, fiecare bun hindus este îngropat cu o frunză de busuioc pe piept. Aceasta este un paşaport pentru Paradis.
 

Vă recomandăm şi:

Superalimentele care ne întineresc şi previn degradarea creierului. Varza creaţă şi spanacul ţin bătrâneţea la distanţă

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

10 băuturi naturale care te ţin „în priză”. Ce sucuri de legume şi fructe purifică şi regenerează organismul epuizat

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările