Cursuri gratuite. Ce facilităţi obţin şomerii care se (re)califică

Cursuri gratuite. Ce facilităţi obţin şomerii care se (re)califică

AJOFM Călăraşi organizează cursuri pentru şomeri Foto:Adevărul

Peste o sută de şomeri vor fi şcoliţi gratuit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, în vederea obţinerii mai uşor a unei slujbe.

Ştiri pe aceeaşi temă


Începând cu luna iunie, autorităţile demarează 8 programe de formare profesională gratuite pentru 112 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Doritorii se pot înscrie la cursuri pentru confecţioner asamblor articole din textile, agent de securitate, frizer, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă .

Ce acte vă trebuie

Pentru a participa la instruire de (re)calificare solicitanţii vor prezenta, în copie şi original, următoarele documente: act de identitate, diplomă de studii, certificat naştere, certificat căsătorie (pentru femei), adeverinţă medicală din care să reiasă că persoana este aptă de muncă, precum şi certificat fiscal emis de Administraţia Financiară, din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri.

“Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pe lângă faptul că beneficiază în mod gratuit de aceste cursuri, au şi alte facilităţi, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul, abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului”,  a explicat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.  
 

Vă recomandăm şi:

Peste o sută de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă. Angajatorii "au bătut" palma cu paznicii şi şoferii

Se deschide Bursa locurilor de muncă. Angajatorii pun la "bătaie" 446 de posturi

Mai multe şanse la angajare. O mie de şomeri, aşteptaţi să se (re)califice la cursuri gratuite

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările