Cursuri de formare profesională pentru şomeri în luna septembrie. În ce meserii se obţin calificări

Cursuri de formare profesională pentru şomeri în luna septembrie. În ce meserii se obţin calificări

Aproape 3.300 de persoane din întreaga ţară vor participa, în luna septembrie, la programele de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În total, se vor desfăşura aproape 200 de astfel de programe. În judeţul Călăraşi  vor avea loc 2 cursuri pentru 28 de şomeri.Este vorba despre cursuri de formare profesională pentru maseuri, ospătar şi vânzător în alimentaţia publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), 199 de programe de formare profesională vor începe în luna septembrie, la nivel naţional, la cursurile gratuite  urmând să participe 3.293 de persoane.
 
Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (334), inspector (referent) resurse umane (195), contabil (163), ospătar (chelner) vânzător în unitaţi de alimentaţie (162), competenţe cheie - comunicare în limba romană (140), bucătar (134), operator introducere validare şi prelucrare date (130), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (129), agent de securitate (121), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze  (93).
 
Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa (http://www.anofm.ro/contacteaza-ne) sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la secţiunea Formare profesională.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările