Cursuri de formare pentru o mie de şomeri. În ce meserii se obţin calificări

Cursuri de formare pentru o mie de şomeri. În ce meserii se obţin calificări

AJOFM organziează cursuri de instruire şi în domeniul pazei şi protecţiei FOTO Adevărul

Peste o mie de persoane sunt incluse în cele 72 de cursuri de (re)calificare în 2017, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cursurile, la care vor participa 1.008 persoane, se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, respectiv 60 de cursuri, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi, 12. Cursanţii vor obţine certificate de absolvire/calificare în domenii precum: pază şi protecţie; comerţ; construcţii; servicii; transporturi; confecţii textile şi IT.

Toţi aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.  

Cei care participă la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă se încadrează în muncă în perioada desfăşurării acestuia.
 

Vă recomandăm şi:

Peste 7.000 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în 2016. Cei mai mulţi sunt bărbaţi şi provin din mediul rural

Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările