Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de 
maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

Patrupedele fac legea în oraş Foto:Arhivă Adevărul

Maria Dragomir, deputat PP-DD de Călăraşi  găsit soluţia pentru a scăpa de maidanezi. Parlamentarul spun că propunerea nu este costisitoare şi poate fi aplicată cu succes în fiecare oraş din ţară.

Câinii aflaţi pe străzi ar trebui strânşi de autorităţi, cei bolnavi în fază terminală şi violenţi, eutanasiaţi, iar ceilalţi, adoptaţi. Iată iniţiativa legislativă a deputatului de Călăraşi:

“Imediat, în toate oraşele să se treacă la următorii paşi:
-  să se strângă, în ritm alert, toţii câinii care se găsesc în stradă. Să se facă selecţia, iar cei bolnavi, potrivit legii, să fie eutanasiaţi.
-  restul, câinii normali, sănătoşi, deparazitaţi să fie propuşi spre adopţie locuitorilor din casele de la marginea oraşelor. Pentru că, aproape toate oraşele din România, au fie cartiere de case, fie comune suburbane, deci, în imediata apropiere a oraşelor.
-   acolo se poate merge cu maşina, iar hingherii, de data aceasta, să devină cei care să ofere, spre adopţie câte un câine, pentru fiecare casă, după formula: „Aveţi un câine? Mai ţineţi încă unul, iar noi vă asigurăm hrana pentru amândoi, până când cel pe care vi l-am adus noi va muri!“.

Viaţă scurtă

Câinii comunitari nu trăiesc foarte mult- între 7 şi 9 ani. Mulţi dintre ei au 2-3 ani în momentul în care sunt prinşi, astfel că este vorba despre câţiva ani în care ar mai trăi şi în care s-ar mai cheltui bani pentru hrana lor. În acest timp, însă, se rezolvă toate situaţiile: câinii nu vor fi ucişi… Nu vor mai fi pe stradă… Vor intra acolo unde le este locul, în curţile oamenilor pe care au fost obişnuiţi să le păzească… De la Primării se vor cheltui bani mai puţini… Şi toată lumea, în mod normal, ar trebui să fie mulţumită.

O altă cale a afacerilor

Desigur, unii pot considera că suntem naivi atunci când folosim formula „toată lumea“ pentru că între aceştia nu se pot afla cei care s-au obişnuit să facă bani, bani adevăraţi, bani buni, milioane de euro de pe urma câinilor comunitari, însă pe această cale şi ei vor fi îndrumaţi să vadă de o altă cale a afacerilor pentru că asta cu mâncatul banilor, fără nici un rost, pe spinarea câinilor vagabonzi, va înceta într-un timp destul de scurt!”.

6.000 de patrupede bântuie prin oraş

La Călăraşi, aproximativ 600.000 de lei au cheltuit autorităţile locale, de la începutul anului, cu întreţinerea şi sterilizarea maidanezilor care ajung în adăpostul din oraş. Pe străzi, în present, bântuie în haite între 5.500 şi 6.000 de patrupede care fac zile negre oamenilor.
Conform declaraţiei primarului oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, în 9 luni au fost capturaţi 983 de câini, 400 dintre ei fiind adoptaţi. Edilul a mai spus că, în prezent, întreţinerea unui câine comunitar se ridică la 257 de lei. Din acest total, 199 lei sunt costurile cu substanţele şi materialele medicale, preţul manoperei de sterilizare este 33 de lei, iar pentru 15 zile hrana costă de 24.88 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Piedone începe singur lupta cu maidanezii. 896.000 de lei pentru strângerea câinilor din sector

Peste 300 de maidanezi au fost adoptaţi în ultima lună. Vineri, 62 de câini şi-au găsit stăpân

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările