Cum trebuie să fierbi ouăle fără să crape. Secretele preparării fără cusur, ce greşeală banală face orice gospodină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fierberea unui ou, deşi pare un lucru banal, necesită multă atenţie FOTO Shutterstock
Fierberea unui ou, deşi pare un lucru banal, necesită multă atenţie FOTO Shutterstock

Deşi pare un lucru banal, fiertul ouălor necesită atenţie şi are câteva secrete care ne ajută să le preparăm perfect, fără să se crape. O serie de sfaturi practice găsim pe site-ul cumsa.ro. Iată câţiva paşi pe care trebuie să îi respectăm pentru a fierbe ouă moi, tari sau cleioase.

Conform site-ului cumsa.ro, dacă îţi place să mănânci oua fierte moi pentru mic dejun, trebuie să ştii că acestea se lasă să stea în apa fierbinte timp de 4 minute

Ouăle cleioase se fierb 6 minute

Ouăle tari se fierb 10-15 minute

Dacă vrei să faci ouă poşate, spargi oul şi îl pui într-un vas mic sau chiar într-un pahar. Turnaţi apa într-o oala şi puneti pe foc. Atunci când incep să se formeze mici bule pe fundul apei e momentul când temperatura se apropie de 90 de grade.

Toarnă un pic de oţet sau zeamă de lămâie pentru a strânge albuşul în jurul galbenuşului şi pentru a împiedica spargerea acestuia. Folosind un tel, amesteci apa din oală până se formează un vârtej. Toarna oul în centrul vartejului, pentru a te asigura ca albşsul va rămâne lângă gălbenuş. Atunci când este gata, oul se va ridica singur la suprafaţă.

Daca atunci când fierbi ouăle se întâmplă de multe ori ca acestea să crape trebuie să ştii câteva secrete.

În primul rand, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, aşa că dacă vrei să le fierbi, nu ar fi rău să le scoţi din frigider.

O altă greşeală pe care o putem face este să punem ouăle în apă fierbinte. Ei bine, este complet greşit, pentru că acest lucru va duce la spargerea lor. Metoda corectă este de a aşeza ouăle în apă rece, iar abia apoi poţi pune oala pe foc pentru a fierbe.

Daca ai fiert ouăle cum îţi plac, scurge apa caldă din vas şi toarnă apă rece.  În caz că nu ştii cum să cureţi ouăle extrem de uşor, trebuie să ştii că atunci când le scoţi din oala în care au fiert, le poti pune în apă cu gheaţă. Adică, şoc termic şi apoi răcire completă.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Petrecere cu manele şi sute de persoane, după alegeri. Cum au sărbătorit victoria primarul reales a 5-a oară şi votanţii. Nimeni n-a dat doi bani pe Covid

FOTO O asistentă medicală din Argeş a fost manechin timp de 25 de ani: „Mă mândresc cu peste 10 titluri de miss”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite