Cum ţinem coronavirusul departe de casă. Ce obiecte trebuie dezinfectate din locuinţă, 7 paşi esenţiali de urmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinfectarea locuinţei este obligatorie FOTO Shutterstock
Dezinfectarea locuinţei este obligatorie FOTO Shutterstock

Pe măsură infecţia cu COVID-19 se răspîndeşte alarmant trebuie să ne asigurăm că parcurgem mai mulţi paşi pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre.

Pasul 1. Preventia este esenţială pentru a limita extinderea unui virus. Când vine vorba despre ce puteţi face acasă, trebuie să vă asiguraţi, în primul rând, ca aveţi la dispoziţie dezinfectanţi pentru suprafeţe, dar si pentru mâini. 

Pasul 2. Îndepărtaţi virusurile, bacteriile, de pe toate suprafeţele cu care veniţi în contact frecvent în casa dvs. utilizând un agent extrem de eficient precum hipocloritul de sodiu (înălbitor) sau alte produse pe baza de clor, aşa cum recomandă Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Exemple de suprafeţe sau obiectele care necesită dezinfectare: robinetele, toaletele, mesele, blatul de bucătărie, mânerele uşilor, podelele, telefoanele mobile, tastaturile computerului sau mouse-ul.

Pasul 3. Urmăriţi manifestarea următoarele simptome la dvs. sau la familia dvs., simptome validate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, care includ: secreţii nazale (rinoree), dureri de cap, tuse, dureri în gât, febră sau senzaţie generală de rău. Nu ezitaţi să solicitaţi sfatul medicului dacă prezentaţi sau cineva apropiat prezintă oricare dintre aceste simptome.

Pasul 4. Folosiţi dezinfectant pentru mâini atunci când sunteţi în oraş, de preferinţă cu un conţinut ridicat de alcool (min 69%). Asiguraţi-vă că şi familia dvs. îşi dezinfectează bine mâinile după ce a intrat în contact cu suprafeţe din zone cu un trafic ridicat, cum ar fi mânerele uşilor, toaletele publice sau meniurile din restaurante.

Pasul 5. Asiguraţi-vă că spălarea mâinilor cu săpun este o prioritate atât pentru dvs., cât şi pentru familie; înainte şi după utilizarea toaletei, înainte şi după mese şi când veniţi de afară. Spălarea mâinilor timp de cel puţin un minut este extrem de eficientă. Dacă cineva din familie se îmbolnăveşte, evitaţi să utilizaţi aceleaşi prosoape, periuţe de dinţi, tacâmuri şi spălaţi hainele separat la o temperatură mai ridicată (cel puţin 60ºC) pentru a evita răspândirea viruşilor în casă.

Pasul 6. Asiguraţi-vă că şerveţelele sunt aruncate direct în coşuri de gunoi închise şi toaleta este curăţată temeinic şi dezinfectată cu produse pe bază de clor. După un strănut, viruşii pot călători până la 3 metri, răspândind infecţii nedorite, aşa că acoperiţi gura când strănutaţi sau tuşiţi şi spălaţi mâinile imediat.

Pasul 7. Împărtăşiţi cu ceilaţi măsurile pe care le pot lua pentru a-şi proteja locuinţa ,  prevenirea răspândirii unui virus este un efort comun.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite