Cum pot să primească bani de la stat proaspeţii absolvenţi. Ce acte se cer

Cum pot să primească bani de la stat proaspeţii absolvenţi. Ce acte se cer

Documentele se depun la sediul AJOFM Călăraşi FOTO Adevărul

Absolvenţii de învăţământ promoţia 2018 au la dispoziţie 60 zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidenţa AJOFM Călăraşi. Astfel, tinerii care nu îşi găsesc un loc de muncă pot obţine indemnizaţie de şomaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj este necesar ca, în termen de 60 zile de la terminarea studiilor – încheierea anului şcolar  să se înregistreze la AJOFM. Călăraşi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. 
 
Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul/adeverinţa de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire. Dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot depune cerere de acordare a indemnizaţiei de şomaj.
 
Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor pe o perioadă de 6 luni şi constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare (250 lei). Indemnizaţia de şomaj se acordă tinerilor absolvenţi o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ finalizată. În urma înregistrării la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenţii pot beneficia gratuit de: repartizarea pe un loc de muncă vacant; înscrierea la un curs de formare profesională în una din meseriile solicitate pe piaţa muncii; informare şi consiliere profesională.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: