Cum a fost revocată demiterea prin fax a şefului IŞJ Călăraşi. Inspectorul-şef a fost sunat de ministrul Educaţiei şi felicitat pentru întreaga activitate managerială

Cum a fost revocată demiterea prin fax a şefului IŞJ Călăraşi. Inspectorul-şef a fost sunat de ministrul Educaţiei şi felicitat pentru întreaga 
activitate managerială

Profesorul Constantin Tudor a ieşit la pensie începând cu 31 august 2017 FOTO Adevărul

La două săptămâni după ce a fost demis prin fax, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, Constantin Tudor, a fost anunţat printr-un telefon de felicitare că decizia de revocare din funcţie a fost anulată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demiterile operate de către ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, au iscat un val de revoltă, iar şeful ISJ Călăraşi, profesorul Constantin Tudor a decis să acţioneze în instanţă Ministerul Educaţiei pentru pagube morale şi a depus şi dosarul pentru ieşirea la pensie. Pe 2 septembrie însă a primit hârtia cu revocarea demiterii.

„Prin Ordinul nr. 4.800, emis de ministrul Educaţiei Naţionale la data de 31.08.2017, a fost revocat OMEN nr. 4.698/18.08.2017 prin care subsemnatul urma să fiu revocat din funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi, începând cu data de 4 septembrie 2017, din motive imputabile. Prin acelaşi ordin se constata că la data de 31.08.2017 înceta de drept Contractul meu de management încheiat cu ministrul Educaţiei, în condiţiile legii, în vederea pensionării pentru limită de vârstă”, se arată în comunicatul transmis de Tudor.

De asemenea, acesta a menţionat că a fost sunat personal de ministrul Educaţiei care „mi-a declarat că regretă cele întâmplate în cazul subsemnatului, mulţumindu-mi, în acelaşi timp, pentru cei peste 7 ani în care am desfăşurat activităţi manageriale la nivelul IŞJ Călăraşi, în final adresându-mi urări de sănătate şi viaţă lungă. Aceleaşi mulţumiri pentru fructuoasa colaborare cu Ministerul Educaţiei, precum şi urări de bine, mi-au fost transmise, atât telefonic cât şi în scris, şi de către directorul general al Direcţiei Generale Management Învăţământ Preuniversitar din cadrul MEN”.

De două ori prefect

Profesorul Constantin Tudor se află pe lista celor 13 inspectori şcolari judeţeni revocaţi din funcţie prin fax de ministrul Educaţiei. După demitere, Tudor a anunţat că atacă în instanţă Ordinul ministrului, iar din 31 august iese la pensie. Profesorul Constantin Tudor ocupă funcţia de inspector şcolar general din luna martie 2016 când a câştigat concursul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

La vremea respectivă a promovat examenul pe post cu 133 de puncte din totalul de 150. A fost primul inspector şcolar general numit prin ordin de ministru la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, în urma câştigării unui concurs, până atunci numirile făcându-se prin delegaţie. Fost prefect al judeţului de două ori, deputat în Parlamentul României în mandatul 2004-2008,  Tudor  a mai deţinut funcţia de inspector general şcolar în perioada 2009-2012.

Profesor de peste 4 decenii

Pasionat de meseria de dascăl pe care a îmbrăţişat-o în anul 1974, profesorul de istorie Constantin Tudor se consideră un om împlinit pe toate planurile. „Dintotdeauna mi-a plăcut să împărtăşesc din experienţa mea şi altora.  Mă simt aproape de elevi şi am cele mai mari satisfacţii atunci când aceştia devin maturi şi reuşesc să aibă o carieră strălucită“, a spus Constantin Tudor. Fostul politician s-a născut în comuna Vlad Ţepeş din judeţul Călăraşi şi este absolvent al facultăţilor de Istorie-Geografie(1974-Constanţa) şi Istorie-Filosofie(1977-Bucureşti).

Primul director la Arhive

Doctor în istorie, specializarea -istoria administraţiei, Constantin Tudor a publicat 14 lucrări, studii şi articole de specialitate. În 1999, Constantin Tudor a obţinut titlul de doctor în istorie la Universitatea Bucureşti, avându-l ca îndrumător pe academicianul Dan Berindei. În perioada 1981-1989 a  fost primul director al Arhivelor Naţionale la Călăraşi. Totodată, în acea perioadă a fost reabilitată şi fosta cazarmă a pompierilor în care, astăzi, funcţionează instituţia amintită. A fost consilier şef al Inspectoratului Judeţean pentru Cultură, în perioada 1990 -1995, iar în perioada 1997 - 2000 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi.

Demiteri cu cântec

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, pe 18 august, şefii a 13 inspectorate şcolare din România. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi. Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.

Vă recomandăm şi:

Inspectorul şcolar general al judeţului Ialomiţa, demis de ministrul Liviu Pop

Inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea, demis de ministrul Educaţiei Naţionale. Dorin Cristea este printre puţinii inspectori generali cu concurs

citeste totul despre: