Cum faci cele mai pufoase clătite. Secretul desertului delicios, ce pui în compoziţie ca să iasă perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deseert simplu, delicios, dar care, de multe ori pune probleme gospodinelor care îl prepară. Clătitele se fac din puţine ingrediente, dar cu mare grijă. Consistenţa compoziţiei, dar şi faptul că nu se adăugă zahăr sunt punctele forte ale celor mai bune clătite.

Reţeta unui desert gustos, altfel decât preparatul clasic în care umplutara constă în gem sau dulceaţă, ne este oferită de o învăţătoare din Bărăgan. Gela Dumitrache, din comuna Unirea, pasionată de arta culinară găteşte tot felul de bunătăţi, iar reţetele, alături de secretele gătitului, pot fi descoperite pe blogul culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

Pentru clătite am folosit:

250 grame făină

250 ml lapte

250 ml apă minerală

5 ouă  mari

un praf de sare

3 linguri de ulei, dar şi pentru uns tigaia.



Pentru umplutura clătitelor:

image

2 pere mari, aromate

25 grame  unt

400 grame căpşune

4 linguri zahăr brun

baton de scorţişoară

Mod de preparare:                                                                                                               

Se amestecă într-un castron încăpător pe rând, făina cu ouăle, apoi am adăugat laptele, apa minerală, sarea, uleiul. Trebuie să iasă un amestec gros ca o smântână, atentie, curgător! Acest aluat se toarnă cu polonicul într-o tigaie adecvată, unsă în prealabil cu ulei ( facem asta la fiecare clătită).

image

După ce se pune compoziţia în tigaie se întinde pe toată suprafaţa printr-o mişcare circulară a mâinii, se lasă să se coaca pe o parte , apoi se întoarce şi pe cealaltă, eu prin azvârlire reuşesc asta, se poate face  şi cu o paletă.

image

Pentru sos, perele se curăţă de coajă, se toacă cubuleţe, apoi s epun într-o tigaei cu untul, batoanele de scorţişoară, zahărul brun şi se călesc 10 minute. Perele trebuie alese din cele moi care să lase zeamă.

image

Când se leagă puţin sosul se ia tigaia  de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se taie cubuleţe şi căpşunile, între timp s-a mai răcit sosul şi începem să umplem clătitele.

image

Luăm fiecare clătită, o aşezăm pe un platou , întindem puţin sos cu pere cu tot şi apoi asezam bucăţi de căpşuni, rulăm…Poftă bună!
 

image

Vă recomandăm şi:

Cea mai bună fasole cu ciolan afumat, după o reţetă din Bărăgan. Cât trebuie fiert preparatul pentru a fi absolut delicios

Cum se prepară adevărata pastă de roşii. Secretul celei mai bune reţete de bulion, fără conservanţi

FOTO Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite