Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caşcavalul prăjit, un deliciu FOTO gustoase.net
Caşcavalul prăjit, un deliciu FOTO gustoase.net

O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delucuis, dacă ştii cum să-l găteşto. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: “Cine crede, cinstind vorbind, ca aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot vad franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, - care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea - forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).

Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu) merge cu un vin alb, jumătate dulce - jumatate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă".

Ingrediente:

200 g caşcaval

1 ou

1 lingură de faină

2 linguri de lapte

3 linguri de untdelemn

piper

Mod preparare:

•    Se taie cascavalul în felii groase de un deget

•    Se trece prin lapte

•    Se bate oul cu făină şi piper

•    Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet

•    Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi

•    Trebuie mâncat imediat altfel se face piatră.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă mai recomandăm şi:

Dr. Mihaela Bilic spulberă un nou mit, vorbind despre alimentul „sănătos“ care  îngraşă mai mult decât zahărul

Profesoară condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu un spray lacrimogen, în sala de clasă

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite