Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

Caşcavalul prăjit, un deliciu FOTO gustoase.net

O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delucuis, dacă ştii cum să-l găteşto. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: “Cine crede, cinstind vorbind, ca aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot vad franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, - care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea - forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).
Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu) merge cu un vin alb, jumătate dulce - jumatate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă".
 
Ingrediente:
200 g caşcaval
1 ou
1 lingură de faină
2 linguri de lapte
3 linguri de untdelemn
piper
 
 
Mod preparare:
•    Se taie cascavalul în felii groase de un deget
•    Se trece prin lapte
•    Se bate oul cu făină şi piper
•    Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet
•    Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi
•    Trebuie mâncat imediat altfel se face piatră.
 
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările