Cum evitaţi producerea unui accident de circulaţie pe vreme rea. Poliţişti: Nu acţionaţi brusc mecanismul de frânare

Cum evitaţi producerea unui accident de circulaţie pe vreme rea. Poliţişti: Nu acţionaţi brusc mecanismul de frânare

Vremea rea, un pericol pentru şoferi FOTO 123 RF

Pentru a evita implicarea în accidente de circulaţie poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să conducă prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo, de drum şi de trafic, mai ales că există o atenţion are meteo de vreme rea.

 
  Politiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului, utilizarea anvelopelor de iarnă fiind obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care circulă în faţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare. 
 
Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă. Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere! 
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: