Cum aşteptăm iarna. Utilaje, gata de intervenţie şi un stoc de 6.000 tone de sare şi nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele, pregătite pentru iarnă Foto:I.S.
Utilajele, pregătite pentru iarnă Foto:I.S.

Ca să nu fie luate prin susprindere de ninsori, autorităţile din Călăraşi au pregătit din timp utilajele. Stocurile de material antiderapant sunt complete, astfel încât la primii fulgi de zăpadă să fie demarată deszăpezirea.


„Avem 53 de utilaje de diferite tipuri şi capacităţi care vor face faţă oricăror provocări. Noi suntem pregătiţi pentru cea mai grea iarnă din ultimii o sută de ani. Lucrăm la traseele pe care vom interveni şi ţinem permanent legătura cu autoriţăţile locale. De fapt, există o echipă care ne monitorizează activitatea, începând de la timpii de intervenţiei şi până la zonele în care este curăţată zăpadă”, a declarat Petre Bancu, director Sucursala Urban Călăraşi, societatea care se ocupă de deszăpezirea oraşului.

Ca să lucreze eficient şi pentru ca oraşul să nu rămână acoperit de nămeţi, responsabilii Urban spun că vor interveni pe fiecare străduţă, inclusiv în cartierele mărginaşe. „Vom avea echipe şi la FNC şi Obor pentru că intervenţia va acoperi toate cartierele, nu numai arterele principale. Am pus la punct modalităţi eficiente şi optime de lucru pentru a evita orice problemă”, a spus Bancu.

177 de lei pentru o oră de intervenţie

Nu sunt uitate nici arterele de urgenţă, cum ar fi intrările în spital, la Ambulanţă ori la instituţiile publice de interes.  În prezent, la Călăraşi sunt gata de intervenţie 53 de utilaje închiriate, dintre care 6 sunt autogradere performante şi de mare capacitate, 3 sărăriţe, 7 wole, mi multe autobasculante şi buldoexcavatoare. „ Nu vom neglija nici intrările în oraş, în zonele unde zăpada dă mereu bătăi de cap: Piscicola şi de la Saint Gobain”, a adăugat Petre Bancu.
În acest an, la Călăraşi, costurile deszăpezirii vor fi mai mici cu 10% decât anul trecut. De exemplu, pentru o oră de intervenţie, la un autograder se plătesc 177 de lei.

Drumurile naţionale şi A2, sub supraveghere

Şi pentru drumurile naţionale din judeţul Călăraşi, situaţia este în grafic. Conform informaţiilor furnizate de Marian Ichim, director SDN, utilajele sunt gata de intervenţie în proporţie de 70%. „ Stăm bine şi la capitolul material antiderapant, dar şi cu maşinile de intervenţie. Pentru drumurile naţionale avem 9 ATB-uri, 3 încărcătoare, 3 autofreze, 2 UNIMOG-uri, toate închiriate. Stocul de material antiderapant este asigurat: 3.800 tone de sare şi 2.000 tone de nisip”, a declarat Marian Ichim. Nici pentru Autostrada Soarelui, pe porţiunea cuprinsă între Drajna şi Cernavodă ce aparţine judeţului Călăraşi nu se preconizează probleme. Contractul a fost încheiat din timp cu SC Selina SRL, ir societatea este pregătită pentru intervenţie la capacitate maximă.
 

Vă recomandăm şi:

Iarna vine la sfârşit de noiembrie. Ninsorile şi frigul pun stăpânire pe Bărăgan

De luni sunt aşteptate ninsori. Şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă

Cod portocaliu de ninsori în Franţa. 220.000 de locuinţe au rămas fără electricitate

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite