Cum se apără copiii de infecţii? Explicaţia unui pediatru: Trebuie să facă asta ani de zile

Cum se apără copiii de infecţii? Explicaţia unui pediatru: Trebuie să facă asta ani de zile

Copiii se vor infecta cu COVID-19 într-o proporţie mult mai mare decât în 2020 FOTO pixabay.com

Dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România, îi linişteşte pe părinţi, în prima zi de la deschiderea şcolilor. Copiii se vor infecta, într-adevăr, dar au armele potrivite pentru acest război.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul a explicat pe pagina sa de socializare de ce nu este cazul să ne îngrijorăm mai mult decât trebuie. Copiii folosesc în lupta cu COVID-19 imunitatea înnăscută şi nu cea dobândită. Dr. Mihai Craiu arată pe înţelesul tuturor cum e cu copiii în pandemie, mai ales că şcolile au fost deschise.

„Scurt de tot...

Acum când a început şcoala şi diverse voci anunţă apocalipsa iar altele ne explică cum ţara X a renunţat la toate restricţiile (apropos există cazuri şi în UE - vezi Danemarca) cred că sunt necesare câteva repere clare.

1. Da, copiii şi adolescenţii români se vor infecta în proporţie mai mare decât în vara 2021 şi unii vor ajunge la spital.

2. Copiii vor contribui la transmiterea comunitară a SARS-CoV-2 la fel de eficient ca adulţii, exact cum se întâmplă şi în izbucniri epidemice cu alte virusuri respiratorii, vezi gripa.

3. Deocamdată nu există în UE vaccinuri aprobate pentru copiii cu vârstă sub 12 ani. Dar nici nu prea contează, în ţările normale. Vezi Danemarca unde 80% din cei peste 12 ani sunt vaccinaţi.

Oare sunt nebuni danezii şi alţii ca ei?

Răspuns - NU

Pentru că cei mici, chiar dacă fac COVID-19 nu au aceleaşi riscuri ca cei pentru care există vaccin.

De ce? Pentru că cei mici folosesc ALTĂ APĂRARE în faţa coronavirusului.

Copiii mici folosesc imunitatea înnăscută şi nu cea dobândită.

Imunitatea dobândită, cea cu anticorpi specifici, presupune un act de învăţare ce durează ani de zile. Ca orice limbă străină... Deci nu o "posedăm" când ne naştem sau în primii ani de viaţă.

Cum se apară copiii de infecţii? 2-3 luni cu anticorpii veniţi de la mamă, prin placentă apoi au doar armele imunitaţii înnascute. Acestea sunt foarte puternice, ca o bombă atomică, dar nu sunt foarte precise. Nu recunosc un anumit duşman ci omoară toţi străinii ce intră în corpul copilului. Trebuie să facă asta ani de zile, până învaţă imunitatea dobândită să recunoască doar duşmanii, dintre străini.

Acest comportament al imunităţii copilului mic seamănă cu modul în care se comportă aceştia cu orice străin. Se încruntă, plâng şi se agită violent, până învaţă să distingă rudele îndepărtate sau prietenii.

Cu timpul înveţi şi capeţi experienţă şi educaţie. Inclusiv imună. Şi în faţa străinilor nu mai dai cu bomba atomică, fără discriminare... 

După o analiză strategică (făcută de celulele imune cu memorie) se mobilizează un plan de apărare, cu arme specifice, anticorpii. Dar asta durează: sunt câteva zile până la "mobilizarea generală", timp în care SARS-CoV-2 are răgazul să se multiplice în corpul unui adolescent/adult.

De aceea este atât de diferit la copiii mici aparent sănătoşi!

PLAN - lăsăm nevrozele inutile şi ne concentrăm la ce trebuie să facem noi adulţii, mai ales vaccinare şi purtat mască în mod corect, acolo unde e necesar. 

Copiii mici au armele potrivite pentru acest război! Ei au un pericol de alienare şi de pierderi şcolare MULT MAI MARE decât cel de spitalizare prin maladie COVID-19! Cu toţii trebuie să ne străduim măcar acum, în ceasul al 12-lea. Altfel se închid iar şcolile. Inutil şi cu urmări.“

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările