Cu ochii pe firmele de panificaţie. Poliţia a descins la 107 firme într-o săptămână

Cu ochii pe firmele de panificaţie. Poliţia a descins la 107 firme într-o săptămână

Societăţile din domeniul panificaţiei, cele mai expuse evaziunii fiscale Foto:Arhivă Adevărul

Firmele care tranzacţionează cereale şi activează în domeniul panificaţiei nu scapă de controalele poliţiştilor. 107 verificări au fost efectuate într-o săptămână, fiind confiscate bunuri de peste 6.000 lei şi aplicate sancţiuni în valoare de peste 73.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie , poliţiştii călărăşeni au verificat 53 de societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind controlate şi 54 de mijloace de transport. Au fost constatate 2 infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu de 22.277 lei, şi au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 73.880 lei.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti la o persoană fizică autorizată din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, care are ca obiect de activitate principal comercializarea produselor alimentare şi de panificaţie, s-a constatat că nu puteau fi justificate, prin documente de evidenţă contabilă, produse în valoare de 22.277 lei. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală fiind continuate cercetările pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat.

Vă recomandăm şi:

Panificaţia la control sever, evaziunea fiscală este pe primul loc

Scăderea TVA-ului va aduce preţuri mai mici la produsele de panificaţie în Maramureş

Fabrici de ilegalităţi. Cum se coace evaziunea fiscală la firmele de panificaţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările