UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

UPDATE Percheziţii la suspecţi de furt şi evaziune. Peste 400 kilograme de tutun, bani şi două dispozitive de fabricat ţigări, confiscate

Percheziţii Foto:Arhivă Adevărul

Poliţiştii din Călăraşi au descins, joi dimineaţă la 14 adrese din localităţile Gurbăneşti, Săruleşti, Spanţov, la locuinţele mai multor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de furturi din locuinţe şi evaziune fiscală cu tutun.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE. Peste 400 kg de tutun, peste 6.700 de foiţe cu filtru, bani şi alte bunuri au fost ridicate de poliţiştii călărăşeni în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în această dimineaţă. De la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 21 şi 57 ani, dintre care patru din comuna Spanţov, şi una din Călăraşi, au fost ridicate 408 kg de tutun mărunţit sau frunze, 6.798 de foiţe cu filtru, 2 dispozitive manuale de fabricat ţigarete, un cântar electronic, 300 de ţigarete confecţionate şi depuse în cutii, fără marcaj fiscal, .2300 lei şi 410 euro. Valoarea prejudiciului estimat este de 158.867 lei, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

"De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate în comunele Gurbăneşti şi Săruleşti, poliţiştii au identificat şi recuperat mai multe obiecte de uz casnic şi alte bunuri, cu privire la care există suspiciunea că provin din săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, din gospodării de pe raza comunei Gurbăneşti", a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

14 descinderi

În urmă cu o săptămână, oamenii legii au luat cu asalt comuna Dragalina, efectuând 25 de percheziţii, tot la suspecţii de furturi. Percheziţiile sunt efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Călăraşi şi de Judecătoria Lehliu Gară, astfel: 8 percheziţii în comuna Gurbăneşti şi una în Săruleşti la suspecţi de furturi din locuinţe  şi 4 percheziţii în comuna Spanţov şi una în municipiul Călăraşi la persoane suspectate de evaziune fiscală.

La acţiunea, care vizează combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală cu tutun şi a furturilor de bunuri din gospodării, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigarea Fraudelor, Poliţia Municipiului Olteniţa şi secţiile rurale Tămădău Mare şi Olteniţa, fiind sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi.
 

Vă recomandăm şi

Zeci de poliţişti au luat cu asalt comuna Dragalina. 11 percheziţii pentru recuperarea unor bunuri furate

UPDATE O armată de poliţişti a descins la Dragalina. Ţigări , aparatură electronică şi alcool, confiscate în timpul percheziţiilor

Percheziţii la membrii unei grupări din Bucureşti şi Călăraşi. Mai mulţi administratori şi manageri ar fi delapidat peste 450.000 de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările