VIDEO Criminalii autostopişti sunt doi liceeni care „nu regretă nimic“. După ce au înjunghiat cuplul care-i luase în maşină, au plecat liniştiţi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi criminali au recunoscut fapta
Cei doi criminali au recunoscut fapta

Criminalii autostopişti sunt doi minori din Drajna, judeţul Călăraşi. Ei au atacat cuplul care i-a luat la autostop pentru că voiau să fure maşina. După ce au ucis şoferul şi i-au rănit grav soţia, ei au plecat liniştiţi acasă.

Elev cu rezultate medii

UPDATE ORA 13.15 Unul dintre adolescenţii criminali este elev la Liceul Danubius din Călăraşi, în clasa a X-a. Surse din rândul cadrelor didactice susţin că nu era un copil problemă, fiind un licean cu rezultate medii. Mai mult decît atât, el are un frate, elev în clasa a-X-a la acelaşi liceu. Aceleaşi surse ne-au precizat că familia tânărului a venit la şcoală în repetate rânduri şi discuta cu dirigentele pentru că observase ceva schimbat în comportamentul copilului lor. 

„Încă de astă-vară, oamenii au sesizat ceva ciudat şi au venit să discute cu dirigintele, povestind cum fiul lor a intrat într-un anturaj dubios. E şocant, e fără cuvinte, ce mai putem spune?", a povestit unul dintre profesorii de la Danubius.

 Conform datelor furnizate, adolescentul de 16 ani a mers la şcoală luni şi marţi, pe 27 şi 28 noiembrie(n.r: crima fost comisă pe 24 noiembrie, vineri), iar miercuri, pe 29 noiembrie a lipsit de la ore, având două absenţe. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, nu au fost cursuri, fiind zile libere.

Cuţite tip-fluture, folosite de ucigaşi

UPDATE ORA 12.45 Ancheta în cazul crimei oribile de pe DN3A, drumul care leagă localitatea Drajna de oraşul Feteşti, i-a ţinut în alertă maximă pe poliţişti. Pe lîngă anchetorii din Călăraşi, au pus umărul la prinderea ucigaşilor poliţişti din IGPR, Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Institutul Naţional de Criminalistică. 

"Am audiat localităţi întregi, volumul de muncă a fost imens, s-a lucrat continuu. Probatoriul administrat ne-a ajutat să ajungem la suspecţi. În baza autorizaţiilor de percheziţie, am descins. pe 1 decembrie, la domiciliile acestora. Toată lumea a fost şocată, familiile distruse, nimeni nu doreşte să mai audă de ei", a explicat comisar-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi.

Armele folosite la comiterea celor două crime, spun anchetorii, sunt două cuţite tip-fluture, cu lamă lungă şi deosebit de tăioasă, achiziţionate de la un magazin din Slobozia. Poliţiştii cred că tinerii s-au inspirat cumva în comiterea faptei şi de pe internet, iar teribilismul de care au dat dovadă depăşeşete orice imaginaţie.

Au privit cum a murit şoferul

Imediat după comiterea faptei, autorii au coborât din maşina soţilor Constantin şi preţ de câteva secunde au urmărit ce se întâmplă în urma lor. L-au văzut pe şofer, pe Ion Constantin cum a coborât cu ultimele puteri de la volan, şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni şi s-a prăbuşit. De altfel, acesta şi-a dat ultima suflare la faţa locului, rana de la gât fiind-i fatală. Când au sosit echipajele de prim-ajutor, alertate de soţia sa, pentru el nu s-a mai putut face nimic, s-a constatat decesul.

Au povestit cu lux de amănunte fapta

UPDATE. ORA 11.30. Cei doi adolescenţi care au ucis cu sânge rece un bărbat şi au rănit-o pe soţia acestuia au povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum au premeditat fapta. Conform prim-procurorului adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Mădălina Miu, suspecţii au pregătit fapta în urmă cu o săptămână. Ei au făcut planul atacului sângeros în cel mai mic detaliu. "Au cumpărat cuţitele de la un magazin din Slobozia şi au pus la cale cum să fure o maşină, deşi nici unul dintre ei nu avea permis", a explicat procurorul.

Şeful IPJ Călăraşi Marian Iorga şi procuroarea Mădălina Miu - anchetatori crima autostop Călăraşi Foto Ionela Stănilă

Comisar-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi, şi Mădălina Miu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi FOTO I.S.

Din datele investigaţiei a reieşit faptul că adolescentul de 16 ani, Andrei Simion, avea o prietenă, de 28 de ani, care locuia la munte. Şi-ar fi dorit să ajungă la acea femeie, iar varianta unui omor pentru a obţine o maşină li s-a părut cea mai la îndemână variantă.

Deşi provin din familii respectabile, oameni gospodari din Drajna, cu situaţii materiale bune, cei doi tineri s-au transformat în nişte brute, fără ca cineva să-şi dea seama. În seara zilei de vineri, 24 noiembrie, cu cuţitele în buzunar au ieşit la ocazie, la Drajna. Poliţiştii spun că au fost decişi să meargă până la capăt, neavând nicio clipă o urmă de regret. Familia Violeta şi Ion Constantin, aflaţi în drum spre comuna Ştefan cel Mare, au oprit maşina şi i-au luat la ocazie.

calarasi autostopisti

Unul dintre suspecţi, la ieşirea de la Tribunal, flancat de mascaţi FOTO.I.S.

De altfel, nu era pentru prima dată când cei doi soţi luat autostopişti. Când i-au văzut în drum s-au gândit să-i ia în maşină, având în vedere că şi ei au doi băieţi. În maşină, preţ de câteva minute nu s-a schimbat niciun cuvânt. Au cerut să coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Înainte de aceasta, tânărul de 18 ani, Cristian Tănăsescu, i-a tăiat gâtul şoferului, în timp ce adolescentul de 16 a lovit-o pe femeie.

calarasi autostopisti

Cel de-al doilea autor al oribilei crime de pe DN3A FOTO I.S.

Cu prezenţă de spirit, aceasta i-a dat peste mână şi el a scăpat cuţitul. Speriaţi, au fugit înapoi spre casă. Aşa au petrecut o săptămână, până când, vineri seară, pe 1 decembeie, s-au trezit cu poliţiştii la uşă. În tot acest timp, ei şi-au continuat viaţa normal. Au mers la şcoală, unul dintre ei, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, iar celălalt, la Călăraşi, la liceul Danubius.

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Mai mult decât atât, tânărul de 18 ani şi-a serbat chiar şi majoratul, la trei zile de la crimă, luni, pe 27 noiembrie, la data comiterii faptei el fiind minor. Vineri seară, după sute de persoane audiate, amprente prelevate de la faţa locului, vizionări de înregistrări de pe camere video, anchetatorii au ajuns la locuinţele suspecţilor. Cuţitul cu care a fost ucis Ion Constantin a fost găsit ascuns la locuinţa tânărului de 18 ani. După o noapte întreagă de audieri, suspecţii au fost prezentaţi Tribunalului Călăraşi care a emis mandate de arestare preventivă, sâmbătă dimineaţă, pe numele celor doi pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Cei doi nu au antecedente penale.

Conform anchetatorilor, ei riscă între 15 şi 25 de ani închisoare. Tot anchetatorii spun că vor cere şi o evaluare psihiatrică a suspecţilor. "Vom solicita şi o evaluare neuropsihiatrică, iar ancheta va clarifica şi mobilul crimei. Au comis o faptă cu o cruzime ieşită din comun, iar apoi au stat foarte liniştiţi. Ei au declarat că doreau să sustragă un autoturism, acesta este mobilul crimei în acest moment", a explicat comisar-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi, care a coordonat ancheta.

Mobilizarea maximă în 4 judeţe şi Bucureşti

Detaliile prinderii celor doi criminali au fost prezentate de anchetatori într-o conferinţă de presă ţinută în dimineaţa de sâmbătă, 2 decembrie, la sediul IPJ Călăraşi. Autorii atacului au fost căutaţi de o armată de poliţişti şi jandarmi, pentru că au ucis un bărbat şi au rănit-o pe soţia acestuia. 

Comisarul-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi, şi procurorul Mădălina Miu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi (foto jos) dezvăluie că autorii faptei se află în custodia Poliţiei, au fost audiaţi şi urmează să fie reţinuţi pentru omor deosebit de grav. 

Criminalii sunt doi băieţi, unul în vârstă de 16 ani şi unul care a împlinit 18 ani chiar a doua zi după comiterea faptei. Cei doi au declarat anchetatorilor că nu regretă nimic din cele întâmplate. 

În seara de 24 noiembrie, soţii Ion (58 ani) şi Violeta Constantin (55 ani) i-au luat pe cei doi la ocazie, de la Drajna. Cuplul mergea de la Călăraşi în comuna Ştefan cel Mare, să-şi viziteze părinţii. 

Minorii au atacat din spate cu cuţitele, înjunghiindu-l mortal pe şofer în gât şi pe femeie în omoplat. 

Ambii criminali sunt din Drajna, judeţul Călăraşi, şi provin din familii liniştite, care nu aveau habar că fiii lor sunt autorii oribilului atac. Minorii sunt elevi de liceu, unul la Călăraşi, celălalt - la Slobozia. Ei şi-au cumpărat cuţitele din Slobozia. Au fost săltaţi de acasă în seara de vineri, 1 decembrie, şi riscă închisoare între 15 şi 25 ani. 

Conform reprezentanţilor IPJ Călăraşi, pentru prinderea criminalilor s-au instituit filtre în patru judeţe: Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi Constanţa, dar şi în municipiul Bucureşti. Oamenii legii spun că cei doi atacatori nu se cunoaşteau cu victimele, ei fiind luaţi în maşină, în seara zilei de 24 noiembrie, de la Drajna.

Pe drum, au cerut să coboare în satul Tudor Vladimirescu, la barieră. Fără nicio discuţie, cei doi tineri, aflaţi pe bancheta din spate a maşinii, au scos cuţitele şi l-au ucis pe şofer pe loc, în timp ce soţia sa a fost rănită la omoplat.

Violeta şi Ion Constantin, de 55, respectiv 58 de ani, se aflau în maşina proprietate personală, o Dacia Logan, şi se deplasau de la Călăraşi spre comuna Ştefan cel Mare, unde mergeau la părinţi. 
 

Citeşte şi:

Diabolic. Cum au plănuit autostopiştii crima, cu o săptămână înainte. Unul se îndrăgostise de o femeie cu 12 ani mai mare

Coincidenţă macabră. O tânără a murit asemeni idolului său, actorul Paul Walker

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite