UPDATE Coşmar şi pe calea ferată din cauza vremii. Un tren interregio, blocat la Dragoş-Vodă, a fost scos din nămeţi

UPDATE Coşmar şi pe calea ferată din cauza vremii. Un tren interregio, blocat la Dragoş-Vodă, a fost scos din nămeţi

Garniturile CFR circulă cu mari întârzieri Foto:Adevărul

CFR Călători a anulat zeci de trenuri, spre disperarea celor care aveau bilet, iar oamenii care au ales să pplece la drum au îngheţat bocnă în  gări sau în garniturile fără căldură.Din cauza visolului, trenurile au întârzieri de zeci de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

UPDATE ora 11.00. După mai multe ore în care au stat în frig, pasagerii au fost salvaţi. Echipaje de la ISU Călăraşi au acţionat pentru deszăpezirea garniturii. "Trenul a plecat la Dragoş-Vodă cu un plug în faţă, iar cele 4 vagoane au fost "lipite" la o altă garnitură. În acest moment mai avem un tren blocat la Lehliu care aşteaptă o garnitură de la Constanţa pentru a se pune în mişcare", a declarat plt.adj.Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvâant al ISU Călăraşi.

Călătorii au ăngheţat bocnă

O garnitură Interregio a rămas blocată mai multe ore în dreptul localităţii Dragoş Vodă, din judeţul Călăraşi, pasagerii fiind nevoiţi să stea în frig, întrucât în tren nu funcţionează sistemul de încălzire. Este vorba despre trenul interregio Arad - Constanţa, care s-a înzăpezit la Dragoş Vodă.

Conform Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, toate magistralele feroviare erau deschise luni dimineaţă, însă circulaţia se desfăşura  în condiţii de vânt puternic şi ninsori abundente, în special în partea de sud şi sud-est a ţării. Duminică, compania a anulat toate trenurile care circulau pe magistrala Bucureşti-Constanţa.

În prezent se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Videle — Giurgiu, Urziceni — Chitila, Brăneşti — Lehliu, Urziceni — Slobozia Veche, Călăraşi Sud — Feteşti, Feteşti — Ţăndărei, Medgidia — Tulcea, iar pe segmentul Barboţi — Făurei — Buzău circulaţia trenurilor este posibilă doar cu plugul antemergător, din cauza viscolului.
 

Vă recomandăm şi:

Iarna se dezlănţuie. Weekend de coşmar cu viscol, ger şi zăpadă troienită. Care vor fi zonele cele mai afectate de ninsori

Prognoza meteo: după viscol vine frigul. Cât de mult scad temperaturile şi unde continuă să ningă, în ce zone va fi ger cumplit

Prognoza meteo pentru începutul anului 2016. Cum va fi vremea în primele 3 luni

15 localităţi fără curent din cauza ninsorilor viscolite, 397 persoane au fost salvate de militari din nămeţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările