Control comun al ANPDC şi Ministerul Sănătăţii privind medicaţia copiilor cu afecţiuni psihice instituţionalizaţi

Control comun al ANPDC şi Ministerul Sănătăţii privind medicaţia copiilor cu afecţiuni psihice instituţionalizaţi

Medicaţia copiilor cu afecţiuni psihice instituţionalizaţi va fi verificată FOTO Shutterstock

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Ministerul Sănătăţii vor iniţia un control comun la nivel naţional pentru a verifica modul în care se prescriu şi se administrează medicamente copiilor cu afecţiuni psihice instituţionalizaţi, anunţă Agepres. În judeţul Călăraşi funţionează 4 astfel de centre.

 
"Ca urmare a unei situaţii semnalate public de către un ONG, potrivit căruia ar putea exista nereguli în prescrierea şi administrarea de medicamente copiilor cu astfel de afecţiuni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului din subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Sănătăţii, prin sesizarea Colegiului Medicilor din România, vor iniţia un control comun, pentru a verifica aspectele semnalate. În situaţia în care vor fi constatate nereguli, Colegiul Medicilor din România va lua măsuri în consecinţă, fiind singura instituţie acreditată să analizeze actul medical", precizează reprezentanţii Ministerului Muncii pe pagina de Facebook a instituţiei.
 
Conform datelor ANPDCA, în centrele de plasament şi casele de tip familial (instituţionalizaţi) sunt 3.000 de copii cu afecţiuni psihice (din 17.000 total institutionalizaţi) şi alţi 2.400 de copii cu astfel de deficienţe se află în grija asistenţilor maternali (dintr-un total de 18.000 copii aflaţi în grija asistenţilor maternali).
 
Medicaţia acestor copii se asigură conform prescripţiilor medicilor specialişti, precizează reprezentanţii MMJS

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: