Controale pentru verificarea tehnică a vehiculelor. Poliţia a aplicat 45 de amenzi

Controale pentru verificarea tehnică a vehiculelor. Poliţia a aplicat 45 de amenzi

Verificări în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii rutieri din Călăraşi au acţionat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. Pe 02 iulie a fosdt organizată o acţiune comună cu specialişti ai Regiei Autonome - Registrul Auto Român  pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.
 
Activităţile de control au privit şi existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 120 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.300 de lei. Totodată, poliţiştii au retras 8 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru motociclete şi au reţinut un permis de conducere pentru alcool.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: