UPDATE Contrabadiştii de ţigări, în vizorul poliţiştilor. Ce au găsit oamenii legii la cele 55 de percheziţii

UPDATE Contrabadiştii de ţigări, în vizorul poliţiştilor. Ce au găsit oamenii legii la cele 55 de percheziţii

Poliţiştii au descins în două judeţe şi municipiul Bucureşti Foto:Arhivă Adevărul

Sute de poliţişti din Călăraşi au descins, miercuri dimineaţă în două judeşe şi municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

UPDATE.ORA 17.00 În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 541 kg de tutun mărunţit, peste 43.000 de ţigarete, 15 dispozitive artizanale de confecţionat ţigarete şi de prelucrat tutunul, 2 cântare, 28.000 de lei, precum şi înscrisuri referitoare la evidenţa operaţiunilor ilicite cu ţigarete.

UPDATE. ORA 11.00 Anchetatorii spun că cele mai multe descinderi, 30 la număr, au avut loc în oraşul Budeşti, din judeţul Călăraşi. În urma percheziţiilor, până la această oră, poliţiştii au confiscat 380 kg tutun mărunţit, 27.000 de şigarete confecţionate, 12.000 tuburi de ţigarete, 15 dispozitive speciale pentru prelucrarea şi mărunţirea tutunului, dar şi două cântare.

Peste 180 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 55 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Prahova şi în municipiul Bucureşti. Oamenii legii au în vizor persoane bănuite de producerea, deţinerea şi comercializarea de ţigarete sau produse din tutun, în afara antrepozitului fiscal.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

„Percheziţiile au ca scop depistarea produselor deţinute sau comercializate ilicit şi a dispozitivelor de prelucrare a tutunului, precum şi stabilirea prejudiciului cauzat. Activităţile beneficiază de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, a anunţat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Descinderi la 54 de adrese. Poliţia, pe urmele unei reţele de evazionişti

Descinderi cu mascaţi. Percheziţii la evazionişti cu materiale reciclabile de 2,2 milioane de euro

Descinderi la cei mai periculoşi hoţi din judeţul Călăraşi, la Sohatu. 29 de percheziţii la suspecţi de jafuri şi tâlhării

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările