Consiliul Judeţean a cumpărat clădirea fostei SIF Muntenia. Cât a costat blocul achiziţionat

Consiliul Judeţean a cumpărat clădirea fostei SIF Muntenia. Cât a costat blocul achiziţionat

Birourile se află în blocul Flora FOTO CJ Călăraşi

Consiliul Judeţean a cumpărat clădirea fostei SIF Muntenia cu 120.000 de euro deoarece duce lipsă de spaţiu. Direcţia Judeţeană de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Călăraşi  va funcţiona în proaspătul bloc achiziţionat. Situat chiar în centrul vechi al oraşului, imobilul este compus din parter şi etaj.

Ştiri pe aceeaşi temă„Deoarece Direcţia se confruntă cu o lipsă acută de spaţiu datorită faptului că şi-a mărit numărul de angajaţi, achiziţionarea imobilului a fost o urgenţă necesară”, a explicat Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi. Autorităţile au semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru imobilul situat în municipiul Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1A, bl. A24 (Flora), tronson 3, alcătuit din teren intravilan cu destinaţia curţi - construcţii în suprafaţa de 308,44 mp (conform măsurătorilor cadastrale).

Preţul contractului de vânzare - cumpărare prin care Grupul Financiar Muntenia S.A. a achiziţionat imobilul de la Societatea de Investiţii Financiare Muntneia S.A. a fost în anul 2008 de 576.000 lei, fără T.V.A, iar Consiliul Judeţean Călăraşi a  achiziţionat imobilul la preţul de 120.000 euro fără TVA, la cursul euro din ziua semnării contractului.  Preţul iniţial a fost 125.000 euro, conform raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. După negociere şi o minută încheiată între ambele părţi s-a ajuns la preţul final de 120.000 euro fără TVA.

Imobilul compus din parter (alcătuit din 2 birouri, 2 depozite, 1 sală şedinţe, 4 holuri şi 5 grupuri sanitare) şi etaj (alcătuit din două depozite, 3 birouri, 2 holuri şi 6 grupuri sanitare) va deservi Direcţia Judeţeană de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Vă recomandăm şi:

Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Câţi bani oferă

Propunerea care ar putea stopa problema lipsei medicilor: directorul spitalului din Călăraşi vrea să scoată la licitaţie posturile neocupate

citeste totul despre: