Condiţii de lux pentru pacienţi: investiţie de 2,4 milioane de lei la Unitatea de Primiri Urgenţe din Călăraşi

Condiţii de lux pentru pacienţi: investiţie de 2,4 milioane de lei la Unitatea de Primiri Urgenţe din Călăraşi

Unitate de Primiri Urgenţe a fost modernizată FOTO Adevărul

Modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe din Călăraşi, care a costat 2,4 milioane lei, continuă, deşi autorităţile locale au tăiat panglica.Reabilitată şi dotată după ultimele standarde în materie de aparatură medicală, UPU Călăraşi se află pe al doilea loc din ţară în ceea ce priveşte modernizarea.


Valoarea investiţiei s-a ridicat la 2.460.000 de lei cu TVA, adică 295 de euro pe mp, iar lucrările au fost realizate de societatea Consirom Slobozia. Unitatea are în prezent o suprafaţă de 1.525 de metri pătraţi. În nouă structură a UPU se regăsesc acum o sală de aşteptare, triaj şi documentare, o cameră de resuscitare prevăzută cu două paturi şi aparatură ultramodernă, laborator de analize, sala de decontaminare CBRN şi sala de urgenţe majore, urgenţe minore, sala de ghips şi mici intervenţii.

14 paturi sunt pregătite pentru pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. La inaugurarea unităţii a fsot prezent Vasile Iliuţă, şeful Consiliului Judeţean Călăraşi care l-a prezentat şi pe noul director medical al spitalului.


“Spitalul va fi una dintre priorităţile mele în cei patru ani de mandat, voi încerca să rezolv problemele care nemulţumesc foarte mulţi cetăţeni. Primul lucru pe care l-am reuşit a fost să aduc un nou director medical, care a acceptat sa vină de la Bucureşti la Călăraşi. A dorit sa vină în echipa noastră, să construim ceea ce până astăzi nu s-a reuşit. Mă bucur că am venit şi am tăiat panglica la o investiţie aşa importantă, mă simt şi eu cetăţean european pentru că am văzut ceva care m-a încântat”, a  spus Vasile Iliuţă, la recepţia lucrărilor.

Un nou director medical la spital

Până la sfârşitul anului, conf.univ.dr. Laurenţiu Beluşică, şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul spitalui MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” va conduce unitatea medical din Călăraşi. “Pacienţii nu vor mai pleca din Călăraşi să se trateze la Bucureşti, doar în funcţie de gravitatea cazului. Va fi tratat cum se cuvine pe plan local.

UPU este o componentă importantă din viaţa unui om şi la ora actuală, la Călăraşi această secţie arată foarte bine. Aveţi o medie de 100 de pacienţi pe zi, ceea ce înseamnă foarte mult pentru 3 medici de gardă. Mai avem nevoie de cel puţin 9 medici pentru a face faţă. Obiectivul meu este ca pacientul să fie tratat conform normelor stabilite, aici la Călăraşi. Voi purta discuţii cu fiecare medic. Ştiu că unii pacienţi sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale şi vom încerca să îndreptăm acest lucru. Lipsa cadrelor medicale este o problemă pe care o vom rezolva", a spus Beluşică.

Modernizarea continuă

Investiţiile la cel mai mare spital din Călăraşi nu se opresc aici. Lucrările continuă cu laboratorul de analize situat la etajul II din corpul A, blocul operator aflat la etajul IV, ascensorul şi amenajarea exterioară din zona UPU, dar şi cu achiziţionarea unui Aparat roentgen mobil pentru. blocul operator ortopedie, o lampă sciatică bloc operator, o trusă laparoscopică şi o trusă neurochirurgicală.
 

Vă recomandăm şi:

Declasificarea celui mai mare spital din Bărăgan, suspendată. Unitatea medicală rămâne încadrată la gradul III

Spitalul din Călăraşi nu a testat niciodată dezinfectanţii de la Hexi Pharma pentru care a plătit 400.000 de lei. Manager: “Am luat de bun produsul!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările