Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă evaluaează pagubele furtunii care a făcut ravagii în Bărăgan

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă evaluaează pagubele furtunii care a făcut ravagii în Bărăgan

Şedinţa a avut loc la Prefectură FOTO Facebook/ISu Călăraşi

La Prefectura judeţului Călăraşi a avut loc marţi o şedinţă extraordinară a Comitetului Jdeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza efectele fenomenelor meteo periculoase produse în ziua de 6 mai 2019. Şedinţa a fost prezidată de prefectul judeţului, George Iacob, iar alături i-au fost  toţi şefii instituţiilor deconcentrate.

 
În cadrul întâlnirii s-a analizat fiecare situaţie în parte şi urmează să fie luate măsurile necesare pentru sprijinirea celor afectaţi. Se va forma o comisie care va identifica în teren şi va evalua pagubele produse de fenomenele meteo periculoase.
 
O mie de abonaţi din localitatea Ciocăneşti au rămas fără energie electrică, 18 gospodării au fost inundate în localităţile Alexandru Odobescu şi Independenţa, mai multe culturi agricole şi livezi au fost afectate, iar prelata de protecţie instalată de ISU Călăraşi pe casa care a fost afectată de tornada din 30 aprilie a fost smulsă de vânt, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Tătăranu.
 
"Pe timpul codului roşu de fenomene meteorologice manifestate luni seara prin vânt puternic, averse, descărcări electrice şi grindină, la ISU Călăraşi nu a fost primit niciun apel de urgenţă, nicio persoană nu a solicitat intervenţia ISU, dar ulterior, după ce am luat legătura cu toate localităţile din judeţ, a reieşit faptul că la Ciocăneşti 1.000 de abonaţi din localitate au rămas fără energie electrică. La Grădiştea căderile de grindină au afectat culturi, terenuri agricole, livezi de pomi fructiferi, urmând să fie evaluate suprafeţele, la Alexandru Odobescu în patru curţi au fost acumulări de apă şi la Independenţa 14 gospodării, respectiv curţile, au fost inundate, iar pompierii au acţionat pentru scoaterea apei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: