Cod portocaliu de fenomene extreme în Bărăgan: Vijelii, grindină şi ploi puternice în următoarele ore

Cod portocaliu de fenomene extreme în Bărăgan: Vijelii, grindină şi ploi puternice în următoarele ore

Cod portocaliu de vreme rea FOTO Adevărul

Meteorologii au emis un cod galben şi altul portocaliu de vreme rea, vijelii, grindină. Totodată sunt în vigoare şi o serie de coduri galbene, valabile în aceste zile în aproape toată ţara. Judeţul Călăraşi se află sub avertizare de cod portocaliu de furtuni violente.

 
 
 Mai multe judeţe sunt vizate de fenomene meteo extreme în următoarele ore. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), de pe 3 iulie, ora 10.00  şi până pe 4 iulie, ora 03.00 sunt aşteptate intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantităţi de apă însemnate.
 
În intervalul menţionat, în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Braşov, Covasna, Harghita, Constanţa, Tulcea, precum şi municipiul Bucureşti şi în zona de munte a judeţelor Mureş şi Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...70 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul ţării şi la munte, iar după-amiaza şi în prima parte a nopţii, mai ales în sud-est, a anunţat ANM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: